Петър Баков: Ванга напъди това курве Светослава Тадаръкова

1
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

„Ванга казала, че България ке се оправи, кога Сирия ке падне? Айде бе, нема нищо такова, никога не го е казвала. Какво? Жени Костадинова и нейна родственичка го били писали в книгите си!? Ама нема такова нещо, бе, аз ти го казвам. Не ме интересува дали Жени или племенничката й Краса са го писали, ако некой не си го измисля, или е чел както Дявола Евангелието писаното, негова си работа. Кога го е казала, пред кой? Ако имаше такова нещо, аз щех да го знам пръв.”

Това беше краткият уводен коментар за „ШОУ” на лютия македонец Петър Баков, по повод спекулациите в различни вариации за пророчествата на Ванга покрай медийната истерия около сирийските събития.

Доказателство на петричлията, който повече от двайсет години неотлъчно е бил до пророчицата за автентичните пророчества на Ванга, са десетките касетки със записи от срещите й с големите, малките и измислените величия на България за времето си.
Според Петър Баков пророчествата на Ванга за Сирия са измислици и “глупости на търкалета”, защото тя по принцип

избягвала да пророкува за мохамеданството в глобален мащаб, да не говорим за конкретни страни като Сирия в някакви конкретни измерения. Нещо повече. Според него пророчицата кой знае защо е изпитвала и особена неприязън към журналисти, пътуващи зад граница или свързани със събития в чужди страни.

„Гледала е на Иван Гарелов,

когато беше още в книгопечатането при Валентин Караманчев. Още преди да стане големият баровец, журналист и офицер от Държавна сигурност, дето го научиха на гръцки в Москва. “Тоя, вика ми Ванга, ке се продаде”. Оти бе, Ванге, питам аз, ама тя не влизаше в детайли, казваше ми само заключенията си за хората, при които е повикана. И оня нейнийо шофьор Жоро Търнаджиев да не ми се прави на интересен като говори, че кога са я викали в София той си е стоял тука, а нея са я вземали със специални коли. Може и такива случаи да е имало, ама аз знам колко пъти я е возил с волгата до столицата. Нали после ми се е хвалил, че са им давали пари, даже с горница, специално за бензино до там и обратно. Срещите ги уреждаше Кицо, тоя човек отговаряше по линия на Държавна сигурност за Ванга, а она си го знаеше.

Ама нищо. И на него разправяше разни работи за това и онова. За човешки неволи, не за друго. Не знам дали го е подметала или истини му е разправяла, но тоя човек и след пенсия го оставиха да души около Ванга”. Та така за ДС, Кицо и такива като Гарелов, опитва се да приключи темата Петър Баков. После се сеща нещо….”А, помня как един път пак я дигнаха за София и я беха срещнали с Георги Марков, оня с чадъра, преди да „избега”. Връща се, говорим си за него и ми вика,

Пеше, да знаеш, че тоя е голем боклук

Може да е бил талантливо писателче, но тя говореше за него като човек. И он получаваше заплата от книгопечатането на Караманчев и се оплаквал, че тоя не му разписва молбите за командировки в чужбина. Ванга вика, лично Солаков дето беше шеф на Комитета за Държавна сигурност се обаждал, ама Караманчев – не, не та не, щото и той беше голема работа навремето. Да, ама един ден Солаков така му се обажда и така му нарежда, че и Караманчев, немаше що да прави и как да не му разпише командировката за чужбина. И що?

Пратиха го тоя Георги Марков на Запад по линия на Държавна сигурност и по негово желание.

Права е била Ванга – страшен боклук. Добър писател, ама боклук. И тука, и там си е бил такъв. Какви чадъри и чадърчета? Що й е на ДС да го убива? Може да е писал и приказвал разни врели-некипели оттатък, но е вършил и работа на ДС. Ама Валентин Караманчев сега си седи в с. Хърсово, хванал го е ядо и пише книга за всички тия копелета, тия големи творци, дето ги изкараха големите “дисиденти”. И никой гък нема да може да му каже, щото всички са минали през него”, пророкува за бъдещия бум на книгата на Караманчев Петър Баков.

“ Еле па за тая, как беше,..Светослава Тадаръкова ли е, Стаева ли е, и аз не знам що за фамилия носи днеска,.. Тая дето се изкара „следователя” на Ванга. Що мръсотии написа за нея, що измислици…

Що писания изписа, филми прави за светицата. Изкара я човек на Държавна сигурност, дето знаела, че къщата й била опасана с подслушвателни джундурии, а тя ровела в съдбите на хората и ония слушали. Айде бе, що ке чуят? Мъката на хората? Истината е, че един път й правиха нещо ремонт на къщата в Рупите и тогава службите уцелиха момента да й сложат, некакви техни си щуротии, некакви бръмбари по стените. Ама това беше късно и ДС го направи по югославска линия кога Ванга вече се беше прочула и югославяните идваха на тумби при нея. Ама тия бръмбарчета на ДС така и не забръмчаха, както требва. Ванга го знаеше, смееше се и ми е викала, Пеше, ние сега като си думаме с теб, ония там и уши на магарета да имат, пак нищо нема да чуят и да разберат оти гяволиите им тука са нефелни. Истината е, че некакви милиционерски началници идваха чат-пат при нея на крака, когато си искат, да я питат за разни стопански и криминални престъпления.

И за убийства са я питали също.

Какво са си говорили, какво им е помогнала, виж тука не знам, щото тия работи ставаха на четири очи и аз немах место на тия разговори, а Ванга после не говореше за тех”, признава Петър Баков и продължава…
“Ама чекай да ти кажа още за тая Светослава Тадаръкова, за това курве.

Идва един ден накипрена, начекорчена, с цел екип. Ке пита, ке снима. Имаше се за голема работа…Нали беше в Германия, като падна Берлинската стена и си мисли, че може да идва и да снима светицата кога на нея й скимне. И лелееее, Ванга като я емна! Я марш оттука, ма! Заради тебе мъжо ти избега навънка от срам /явно пророчицата е имала предвид първия й мъж Боби Стаев, който след развода им се запилява по Германия – б.а. / , марш оттук мръсницо такава, боклук. Ти ли ке питаш дали съм имала любовници ма, к….во такава. Нещо спомена и за син ли, за дъщеря ли, ама вече съм забравил. Тогава не знам тая Тадаръкова-Стаева женена ли беше след първия си брак за тоя, неврокопския франт, пластмасовия барон Димитър Тадаръков. Щото той е от Гоце Делчев и почна с фабрика за производство на разни наелони. И на него му тури рогата, доколкото чета по вестниците. Ама да се върнем на въпроса. Явно Ванга още тогава беше прозрела, че тая след време, тая ке пише мръсотии за нея. И верно, после ми казаха, че писала за некакъв си Благой, с който Ванга имала некаква връзка. Може ли да пишеш такива неща за възрастна, сляпа жена, за светица. Ама тогава оная си подви опашката и почна да мъсти на Ванга след смъртта й. Преди това не смееше. Що писане изписа, филм прави. Не съм го гледал, ама какъв филм ке правиш за Ванга ма,

като единствено си видела слепите й очи за минута две и тя те е напъдила.

Аз поне не знам друг път да е идвала и да е снимала. Щех да го знам. Мина се бая време, Ванга беше умрела вече, и тая Тадаръкова ли е що ли е, идва при мене. Сигурно е забравила, че и аз бех там кога Ванга я напъди и бех свидетел на всичко. Та идва и ме пита Ванга имаше ли любовници. Ама и аз като нея – абе, айде бегай оттука ма, марш, ти ке ме питаш за любовниците на светицата. Как може, чудех се. А ти ме питаш за Сирия и България. Абе нема такова нещо. Пак ти казвам, Ванга с мохамедански истории не се занимаваше, бегаше от тех, всичко, дето пишат сега за Сирия и България са измислени неща от писачи, които не са я виждали, ама обикалят разни, хора, питат и после си измислят неща, които Ванга никога не е изричала. Това от мен да го знаеш, Петър Баков, който много години е бил плътно до Ванга и е пил от извора на светицата!”, завършва ядно изповедта си един от символите на Петрич – 75-годишният войвода и летописец на Ванга Петър Баков.

Славей КОСТАДИНОВ