Царевична супа

1
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

300 г сладка царевица от консерва
250 г картофи
150 г лук (2 глави)
50 г зехтин
1 л. вода
сол и копър на вкус

Лукът и картофите се нарязват на дребно и с половината царевица се варят в литър вода до омекване на картофите. Супата се пасира добре, след което се добавя останалата царевица и се вари още 10 минути.

Преди сваляне от огъня можете да долеете 150-200 мл вода (до първоначалния обем), ако сте почитатели на редките супи. След сваляне от огъня се осолява на вкус, добавят се нарязаният на ситно копър и зехтинът.

Ако изпълнявате рецептата през пролетта с пресни картофи, можете да оставите обелките, за да увеличите още фибрите в порцията. Приготвена с белени картофи, супата съдържа едва 1% фибри.

Супата е изключително вкусна, но сама по себе си е бедна на белтък, затова е желателно да я гарнирате с протеинов източник. По мое усмотрение си пасва с яйца, скара или сирене. Споделете ни какво избрахте и дали се е получила добра.

Време за приготвяне
Грамаж на порцията
Белтъчини
Въглехидрати
Мазнини
Ккал

30 мин.
1780
15,7
116
53,9
946

Хареса ли ти статията?

Сподели я с приятелите ти, може да бъде полезна и на тях:

Не изпускай и другите ни статии – абонирай се за имейл бюлетина ни.

Владо има дългогодишна практика на треньор, нутриционист и публицист. Отговорен е за подбора на тематично съдържание и неговата научна редакция. Играе основна консултативна роля във форума на медията.