Samsung Galaxy Note 3 ревю: Първи впечатления

1
Добави коментар
makeasi
makeasi

Публикувано на 10th Sep 2013 @ 2:58 PM

След месеци на нетърпеливо очакване,  Samsung Galaxy Note 3 най-накрая бе представен.
Samsung Galaxy Note 3 се оказа много по-впечатляващ отколкото сме предполагали.

Както всички очаквахме, най-важната част от хардуера на Galaxy Note – дисплея – е разширена до внушителните 5.7-инча. Въпреки това, останалата част от устройството почти е запазила размерите си – зоната около дисплея е значително по-тясна от тази на Samsung Galaxy Note 2, което го причислява към смартфоните с по-елегантен дизайн. Дисплеят отново е Super AMOLED с Full HD 1080p резолюция , което го прави доста атрактивен и ви доставя изключително удоволствие дори просто да го наблюдавате.

Galaxy Note 3 се различава от своите предшественици не само с това, че е по-бърз и по-тънък, но също така и със своя розов цвят и със замяната на пластмасовия заден панел с кожен. Новият и стилен заден панел го прави много по-удобен и лесен за боравене, като се има в предвид големината на фаблета. Задният капак може да се махне, като ви дава достъп до батерията на телефона, която е с капацитет 3200 mAh. Samsung дори подготвя широка гама от сменяеми задни панели в различни цветове, калъфи и аксесоари.

Както се очакваше, Samsung са оборудвали новото си устройство с четириядрен процесор Qualcomm Snapdragon 800 на 2.3GHz и с впечатляващата RAM памет от 3GB, което го прави първият смартфон с такъв обем оперативна памет. Подобно на Samsung Galaxy S4, на Note 3 е с 13-мегапикселова основна камера с разликата, че новият смартфон ще заснема по-ясни изображения и по-качествени снимки в условия на ниска осветеност благодарение на добавената оптична стабилизация – функция, която някои други производители на смартфони като Sony вече са добавили.

Основен отличителен белег за смартфоните Galaxy Note е стилусът S-Pen. Докато при Galaxy Note 2 беше доста трудно да се запомнят всички различни команди, с които можем да използваме S-Pen, при новият Samsung Galaxy Note 3 за улеснение на потребителитее, Samsung са добавили „Air Command“ – малко меню, което ви въвежда към петте основни типа функционалност на S-Pen. Air Command се появява винаги, когато S-Pen се извади от устройството и може да се изведе по всяко време, като натиснете вградения бутон на стилуса.

Samsung наистина са се постарали добре подобрявайки и фокусирайки се върху съществуващите си функции, като са усъвършенствали неговата производителност и значително са улеснили начините за неговото използване, като по този начин увеличават броя на потребителите, които биха го избрали за следващото си мобилно устройство.

Отделеното вниманието към детайлите на Samsung Galaxy Note 3 подчертава това, което Samsung трябва да продължат да правят, за да задържат челните си позиции, защото успехът на Galaxy Note провокира и ускори навлизането на други производители на смартфони на пазара с фаблети, като например Sony с 6.1-инчовия Xperia Z Ultra. А конкуренцията изглежда да се увеличава, тъй като в последно време доста се говори, че HTC и Nokia също възнамеряват да пусна свои фаблети до края на годината, дори Apple вече работи по устройство с размери на екрана до 6-инча.