Най-известните символи на Фън Шуй

8
Добави коментар
bobyd
bobyd

Символите на Фън Шуй

Монети с квадратен отвор и възел на дълголетието

Тези монети са от времето на най-успешната китайска династия Цин и са символ на просперитет. От едната страна на монетите има четири йероглифа, а от другата – животни. Поставят се в сектора на богатството или за неутрализиране на въздействието на вредоносни звезди според „Школата на летящите звезди“. 

Дракон с перла

Счита се, че чрез диханието си ражда животворна енергия Ци, даваща живот на всичко живо. Драконът символизира могъщество, мъдрост, доброта, дава сила и защита, носи късмет. Драконът обича перлите и затова се изобразява с перлата на мъдростта в лапите. Може да се сложи в източния сектор.

Слон

Едно от животните, олицетворяващи сила и защита. Препоръчва се да се постави със задните части към вратата за да ни даде защита. Може да се купи във вид на статуетка от керамика, метал, дърво, кост. Материалът няма значение, но се счита се, че носи щастие ако хоботът му е вдигнат на горе. Старо китайско поверие е, че драгоценният слон е символ на плодовитост на синове.

Морска костенурка

Различава се от сухоземната по по-плоската коруба и плавници вместо крака. Тя е един от четирите небесни защитника на дома. Поставя се обикновено в северния сектор или като защита на гърба на дома или офиса. Слагаме я като символ на дълъг и здрав живот, стабилно повишаване на доходите и подкрепа от влиятелни хора. Може да донесе поддръжка в сделките и късмет в бизнеса.

Лотос

Той е символ на чистота и израстване на дребните неща. Понеже лотосът, както и водната лилия израства над тинята и разцъфва в красив цвят над водата, именно това олицетворява възкресението, чистота, творческа сила.

Хотей

Това е винаги усмихнато божество с дебело коремче, по което обича да го галят. И въпреки, че е божество, на него не се молят, носи пари и щастие с добрата си усмивка. Обикновено на гърба има торба, в която прибира нашите неприятности, а в ръката държи особена форма – аналог на нашето кюлче злато.

Жаба

В китайската митология е символ на богатство и безсмъртие. Тя стои върху китайски монети, в очите и светят червени камъчета, в устата и има монета. Привлича богатство в дома, магазина, офиса. Може да се сложи близо до входната врата, в сектора на Богатството или до касовия апарат. Легендата гласи „Някога трикраката жаба била зловредно същество. Но веднъж дошъл Буда, победил я и я накарал да обещае, че ще помага на хората. Оттогава жабата си плаща за причинените неприятности като изплюва златни монети.“