Новини и Статии » Фитнес » Здраве » Диети » Как да стопим досадните паласки ?

33
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

Ще ви покажа специални упражнения, лесни за изпълнение в домашни условия. Те, плюс правилен хранителен режим, ще ви помогнат да се сдобиете със стегната и добре очертана талия. Такава, каквато е била преди или пък каквато винаги сте мечтали да бъде.

 

Преди да правите каквито и да било упражнения, винаги загрявайте добре. Започнете с дълбоко вдишване и издишване, след това завъртете всички стави в двете посоки. Последователност: врат, рамене, лакти, китки, тазобедрена става, колене и глезени. Загрявката приключва също с дълбоко дишане.

Вече сте готови за същинската тренировка.

Странично повдигане 1

Изходно положение: легнете странично; дланите са на тила; единият лакът сочи тавана, а другият – напред; хълбокът също е точно нагоре; коленете са свити и са поставени напред.

Действие: тялото се повдига точно настрани, без да се усукват раменете. Ориентир е горният лакът – трябва да е точно на линията на хълбока.

Повторения: 20

 

 

 

 

Странично повдигане 2

 

Изходно положение: както в предишното упражнение, но горната ръка е изпъната над хълбока

Действие: продължавате повдиганията от предишното упражнение.

Повторения: 20

 

 

Странично повдигане 3

Изходно положение: както в предишните две упражнения, но горната ръка е свита и дланта е на тила, а долната е на пода, изпъната напред.

Действие: подпирате се на лакътя на ръката, която е на пода и се повдигате малко по-високо, отново точно встрани.

Повторения: 20

 

Повдигане на краката

Изходно положение: легнете странично, опрени на единия лакът; краката са изпънати и са поставени леко напред под ъгъл спрямо тялото; хълбокът е точно нагоре.

Действие: повдигнете краката на не много голямо разстояние от пода и пружинирайте леко с краката без да ги отпускате на пода. Амплитудата на пружиниране е около 10 см

Повторения: 10-20

 

Свиване на коленете

Изходно положение: както в предишното упражнение.

Действие: повдигнете краката на не много голямо разстояние от пода и свивайте коленете към гърдите.

Повторения: 10-15

 

Разтягане 1

Изходно положение: седнете на пода, като свиете краката от едната страна.

Действие: прилежащата ръка хваща краката, другата е вдигната нагоре, тялото се навежда към краката. След това тялото се навежда на другата страна, като се подпирате колкото може по далече от тялото. С едно движение тялото отново се изправя.

Повторения: задържа се в едната и в другата посока за около 20 сек.

 

И понеже трябва да сме красиви и от двете страни  , предишните упражнения се повтарят на другата страна.

Усуквания

Изходно положение: застанете на колене и седнете назад към стъпалата; вземете пръчка (например дръжка за моп), поставете я зад тила и я хванете в двата й края.

Действие: Тялото се усуква рязко и в бързо темпо от талията в едната и в другата посока. Главата не се върти заедно с тялотf, за да не ви се завие свят.

Повторения: 50-100 на всяка страна

 

Страничен планк

Изходно положение: легнете странично, тялото е изпънато в една линия, хълбокът е точно нагоре, лакътът на долната ръка е точно под рамото, горната ръка е на пода пред тялото;

Действие: с помощта на горната ръка хълбокът се вдига от земята. Задържане на дъха в това положение за около сек., като горната ръка вече не е на земята.

Повторения: 2-3 на всяка страна

 

Разтягане 2

Изходно положение: Застанете прави с разтворени крака. Едната ръка е вдигната на горе, а другата е на хълбока, като лакътят е точно встрани.

Действие: тялото се навежда само от талията встрани, като в същото време горната ръка издърпва нагоре и леко настрани за по-голямо разтягане.

Повторения: 1 на всяка страна

Съвет: преди да започнете с изпълнението на упражненията, ги разучете подробно. Така тренировката ви няма да се накъсва. Приятно спортуване.

letsgym.com от Поли