Принц Папа Жан: Аз съм рекордьор по лудости, но не съм луд!

1
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

 Най-ексцентричният и универсален творец у нас – академик и професор едновременно и самопровъзгласил се за светъл маг на България – Принц Папа Жан, наскоро шокира с поредната си “световна сензация” – изгори главата на Дявола. В интервю с репортер на “ШОУ” топчешитът обяви, че скъсва с тъмния период от живота си и съвсем наскоро – на 13-и, петък, ще ознаменува това с пищна промоция на своята “Книга за любовта”. За целта е отпечатъл покани, ревю, концерт и… 2 тона алкохол. Ето какво още научихме за плановете на Новия Папа Жан:
– Папа Жан, излиза че това, което не са успели да направят Гьоте, Хитлер, Сталин и Розенкройцер – да изгорят главата на Дявола, ти го стори и даже документира с всички съвременни средства събитието!…
– 19 години аз съм по следите на Дявола и му търся главата, за да я унищожа. Водих битка с него вътре в себе си.

– Това означава ли, че си бил под негово влияние, когато нарисува половия член на Карамански?
– Вършил съм много лудости, много глупости, но не се отричам от нито една от тях! Израстването на една духовна личност минава през тъмни дебри и пътеки. Аз съм ги минал през най-драматичния им “сценарий” и с най-невероятно ексцентричните роли, които не е “заснел” нито един истински филм досега. Но никога не мога да фалирам, както написаха в някои медии, и никога не мога да бъда обикновен.

– Ти мразиш да бъдеш обикновен. Но това не е ли някаква нарочна поза?
– Винаги съм бил истински в живота си. Истински съм обичал, истински съм се влюбвал, истински съм писал и истински съм “зачерквал” цели периоди от живота си. Роден съм като обикновен човек, но съм израсъл в духовен план необикновено. Иначе и аз си имам моите тревоги и тегоби като всеки човек. Като се разболя майка ми и писаха, че тя “умирала до 6 месеца”, се разгневих като всеки обикновен човек – заболя ме как може да се говори така, но не ги намразих тия хора, а им пожелах Божествената любов да им вдъхне разума и прозрението, че никой не може и не трябва да пророкува докога е нечий край. Ето защо и като пишат, че съм фалирал – това са глупави приказки! Човек като мен, с талант и приятелства от вселенски мащаби, никога не може да фалира.

Обичам живота и никога не бих се самоубил. Като писаха, че искам да се самозапаля, не разбраха какво всъщност означава това – не че ще горя като факла, а че искам да изгоря нещо вътре в себе си – невидимо, но дълбоко накърнило ме. Всеки творец страда – това е естествено състояние.

– Майка ти как е?
– Тя оздравя.

25 дни се борихме за живота й

Бог ме прати точно при тия лекари, които да я излекуват – проф. Владимиров от ИСУЛ и д-р Сотиров я оперираха от жлъчка. Супер е сега женицата. Ще бъде на промоцията на книгата ми на 13-и, ще я видиш. Поканил съм цвета на духовния елит, но е добре дошъл всеки гост на тържеството ми. Тичам като луд, защото това е голямо събитие за мен, а задачите са много. Ще се леят 2 тона вино и уиски – изобилие, каквото малко хора си позволяват вече. Колкото и хора да дойдат, ще стигне за всички.

– Говори се, че духовната ти муза е една жена с името Махатмадеви Лора Йордакиева…
– Не само се говори, така е. Тя е омъжена, но между нас има силна платоническа любов. И тя самата го признава. Написала е в една своя рецензия: “Трябваха ми 17 години, за да призная, че когато срещнеш Папа Жан, той просто влиза в теб и остава там завинаги!”. Така се случи с нас.

– Ще бъда съвсем честна с теб. Сега, когато видях твоите портрети – такива изящни творби, просто не повярвах, че са рисувани от теб. Ти стана известен с “к…ра на Карамански” – това е истината. Хората не знаят, че си наистина ужасно талантлив. Прочетох това-онова и от книгата ти – ти си нежен, тънък лирик! Защо досега си крил истински талантливата си страна?
– Не й беше дошъл моментът, може би. Сега започва светъл период в живота ми. Откакто изгорих Дявола и го заклех никога повече да не ме навестява.

– Досега си бил под негово влияние, така ли?
– Всеки човек има и Дявола, и Бога в себе си, но единият надделява. Той, и самият Бог е бил влюбен в Луцифер. Мъчил съм се и аз да скъсам с тая привързаност, но с него е трудно да водиш война.

Ходил съм при Ванга да я питам как ще оцелея

как ще се справя със саморазрушението, за да почна да съграждам. И тя ми каза: “Спокойно, ке те бъде! Другите ке те следват!..”

– Ти имаш ли наистина самочувствието на лидер, на водач на човечеството?
– Никой не знае кой е, докато Бог не му покаже пътя. Мен досега и да ме е водил Дявола, сега усещам светлината ослепително. Ръката ми рисува другояче, мислите ми идват по различен начин и усещам, че нещо в мене ме води. То, това е лидерството – Бог посочва личните!!!

– Извинявай, ама е твърде съмнително това, което си изгорил, да е точно главата на Дявола…
– Това е ритуал на изгаряне. Направих го във Варна, на Петдесятница, преди месец и половина. Вярата вътре в теб, че това е главата на Злото и че си го изгорил, е важна. Такива ритуални изгаряния ще направя в цял свят.

– Е как пък точно реши, че в оная дупка в Банкя се крие Дявола?
– Той се крие на много места – и в тебе, и в мене, във всички хора се крие. Аз не съм луд. А пък конкретно за тоя череп в Банкя ще ти кажа случката. На един много щур купон после трябваше да пренощувам в една стая с един много интелигентен, уравновесен човек, обаче той не ме остави да спя. Цяла нощ крещеше: “Мамо, Дявола!” – като обсебен. Кошмари сънуваше тоя човек. Приех това като знак, че мога да тръгна по тая следа. Останалото е мистерия. Но ти сама виждаш от снимките, че такава глава не се намира всеки ден и от всеки…

– Може да е череп на овен, на козел…
– Може да е всичко – въпросът не е само как изглежда, а как ти въздейства – за какво го мислиш.

– Наричаш себе си академик и професор едновременно. Но повечето хора могат да те обявят за луд самозванец, понеже не разбират дълбочината на мисленето ти…
– Нямам нищо против да ме мислят за луд, защото в живота си съм извършвал много лудости. Аз съм рекордьор по извършването на лудости, но в това не виждам нищо лошо.

– А защо се мислиш за светъл маг на България?
– Такъв съм, защото съм патриот – обичам България и българите и искам най-доброто за тях. Ще горя Дявола по всички кътчета на България, за да няма война, да няма бедност и хората да станат по-добри, по-толеранттни, да обичат различията и различните, какъвто съм и аз.

– Познаваш ли сатанисти?
– Много. Никой от тях не може да ми навреди, защото съм направил свещенодействие за защита.

– Вярно ли е, че в Холивуд ще снимат филм за теб, или е част от грандиозния ти пиар?
– Минкин, който е главен режисьор на телевизията на Хаваите, ще бъде на промоцията ми – попитай него. Аз няма да говоря нищо – чуй какво ще ти кажат хората, които са преценили, че трябва да има такъв филм.

– Деян Неделчев ще пее на промоцията на книгата ти. Той предизвика огромно негодувание заради приказките си за Ана-Мария Тонкова…
– Критикувах го и аз за това нещо, но той каза, че е по-честно да каже каквото мисли, вместо да лицемерничи заради смъртта й. А го поканих на книгата си, защото Деян е голям глас на България. Ще пее песни на Тончо Русев, не “Съчки събирам”.

Едно интервю на Еми МАРИЯНСКА