КАТ глоби „регулировчика“ от Петте кьошета

1
Добави коментар
mignews
mignews

КАТ ще глоби с 300 лева мъжа, който влезе в ролята на регулировчик на натоварено столично кръстовище на първия учебен ден – 16 септември. Сцената се разигра на Петте кьошета, след като по традиция заради дъжд движението се запуши, а светофарът отказал, съобщи БНТ. Заради тапата мъжът поел риска сам да регулира движението. Докато правел това, не се появил нито един служител на Пътна полиция.

Случаят нашумя, след като жена пусна снимка в социалните мрежи, като похвали мъжа да геройството. Той отнесъл доста критики от шофьори, но ги отминавал с усмивка и обяснявал, че се опитва да помогне. Днес гражданинът-регулировчик каза, че КАТ му съставили глоба за административно нарушение за 300 лева. ”Безработен съм и няма откъде да платя тази глоба, заяви Коста Кръстев.

В същото време служител на КАТ обясни, че цивилни лица не могат да регулират, защото това е едно от най-тежките кръстовища в София. “Някакво чудо е, че не е станала катастрофа и младежът не е ударен”, каза той.  Във „Фейсбук“ вече е сформирана група за набиране на средства за глобата. Призивът е “Нека 30 000 човека да съберем по 1 стотинка и да платим глобата на момчето!”