Есенна депресия

8
Добави коментар
mayamishkova
mayamishkova

Есенната депресия е често срещан проблем, който възниква в следствие на желанието ни лятото да продължи. Изглежда невъзможно да не бъдем тъжни, когато всички „топли” удоволствия са си отишли. Може би изглежда, че няма какво да ви помогне да се справите с тъгата, но всъщност има няколко начина да се справите с депресията през есента.

 

Повече движение

 

Вие трябва да запазите своята заетост, за да предотвратите есенната депресия. Срещайте се с приятели, четете книги, ходетете на кино или театър. Просто правете това, което ви харесва, защито никога не разполагате с достатъчно свободно време да правите тези неща през лятото.

 

Четете още: Как да се справим със стреса през есента?

 

Есенната диета

 

Може би е прието за даденост, че ние трябва да ядем повече мазни и засищащи храни в студения сезон. Не се насилвайте със строги диети, просто наблегнете на плодовете и зеленчуците.

 

Есенни разходки

 

Ако се случи да има топли есенни дни, забравете за ежедневните си проблеми и просто се разходете. Използвайте възможността да бъдете на слънце.

 

Четете още: Как да бъдем по-активни през есента?

 

Спете повече през есента

 

Ако чувствате сънливост, лекарите препоръчват да отделите 10-15 мин време за дрямка през деня. Това ще ви помогне да се възстановите по-бързо.

 

Пийте чай

 

Вие трябва да намерите вашият личен начин да направите себе си по-активни. Например може да изберете подходящ стимулиращ чай.

 

Снимки: Clare Bloomfield, stockimages FreeDigitalPhotos.net