Принтове и десени за есен- зима 2013-2014

13
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Тенденциите за сезон есен-зима на 2013-2014 обещават много цветове и разнообразие от материи. Ще имате възможност да избирате между кашмир, вълна, коприна, велур, алпака. По отношение на цветовете няма да има изключения. Модерно е всичко, което носи много настроение, отваря визията и създава експлозия от цветове. Тук е мястото да споменем и десените, които не се различават особено от тези, които бяха актуални за пролет-лято 2013.

Започваме с флоралните мотиви. Те винаги са били предпочитан акцент от дамите, защото придават женственост. Ще ги откриете върху саката като красиви шевици, върху копринени и ефирни материи и дори върху пуловери. Не забравяйте, че може да играете с тях като комбинирате различни видове флорални мотиви. Получава се екстравагантна визия.

Продължаваме с етно и фолк мотивите. Линии, шевици и цветове, които напомнят за различни етноси и култури. Те бяха характерни и за отминалите пролет и лято. Тук са комбинирани пола и блуза върху панталон. Едно необикновено отклонение от сивотата, с което няма как да не изпъкнете.

Животинските принтове. Ако досега не сте им симпатизирали и не са били част от гардероба ви, време е да опитате. Леопардови, зеброви и змийски принтове ще украсяват палтата, обувките, чантите и всички останали аксесоари. И все пак, внимавайте да не минете границата. Те трябва да са само акцент.

Разбира се няма как да подминем геометричните фигури. Линии, райета, ромбоиди, квадрати, кръгове всичко, което създава мистика и абстрактност. Не е задължително те да са в черно и бяло, винаги може да изберете нещо по-цветно. Би било интересно, ако се осмелите да ги комбинирате с флорални мотиви, например.

Не на последно място пепит и шотландско каре. Класически десени, които създават усещането за стил, завършеност и класа.

Снимки: Reuters