Как да мерим кръвното си правилно

17
Добави коментар
dingo_was
dingo_was

Редовното мерене на кръвното е много полезно от гледна точка на правилното лечение на този проблем. Трябва да се следват някои важни правила, за да се получат точни данни от измерванията. Ето и някои от тях:Първо- не пушете и не пийте алкохол или кафе в рамките на 15 минути, ако искате да си измерите точно кръвното. Второ – широчината на маншета трябва да пасне на големината на ръката на пациента. Тези с по-широка ръка се нуждаят съответно и от по-широк маншет. За деца пък трябва да се използват по-малки маншети.Трето – позата ви по време на мерене е важна. Седнете удобно и поставете ръката си на нивото на сърцето. Краката Ви не бива да висят. Добре е да останете няколко минути в такава поза преди самото измерване. Не говорете по време на измерванията.

                           

По време на самото мерене е важно да поставите по-ниския край на маншета над свивката на лакътя и го сложете така, че да пасне около ръката. Ако апаратът е механичен, поставете слушалката в ушите и помпайте с помпичката, докато маншетът се издуе. Днес на пазара на апарати за кръвно вече има много електронни устройства, които със сигурност улесняват целия процес на измерване. Сред една от най-предпочитаните марки на този пазар е японската Omron. Тя предлага полуавтоматични и автоматични апарати с множество удобни функции. Някои от тях могат да запаметяват данни за повече от двама потребители. Апаратите за мерене над бицепса се считат за по-точни, но китковите имат предимството да се пренасят по-лесно. Те могат да бъдат навсякъде с Вас, за да сте наясно дали кръвното Ви не е твърде високо или твърде ниско.

Много от апаратите на тази фирма могат да улавят и неравномерен пулс, което ги прави още по-полезни за хората с такива проблеми. С такива устройства измерването е лесно и бързо. Компанията Unimark също предлага интересен начин за проследяване на стойностите на кръвното- приятен глас Ви съобщава какви точно са те. Те са особено подходящи за хора с проблеми със зрението, защото им предоставят нужната информация по достъпен начин. Днес има достатъчно богат избор от маркови апарати за кръвно, които улесняват грижата за здравето. Много от тях можете да намерите в сайта Zdravko.BG. Можете да си изберете китков, за лакът или друг. Със сигурност те са с необходимото качество и са на изгодна цена. Така че не отлагайте, а се погрижете сега за здравето си, за да не причини високото Ви кръвно сериозни здравословни проблеми.