Статистиката за изчезналите новородени е потресаваща!

0
Добави коментар
lyubov.char
lyubov.char

Статистиката за изчезналите новородени е потресаваща!

Цифрите са повече от стряскащи!

Всеки месец десетки новородени бебета изчезват. Най-актуалните цифри, които посочиха от Министерството на здравеопазването в съседката ни Сърбия, показват, че около 20 новородени изчезват всеки месец.
От сръбската столица Белград заявяват, че вече се работи по засилването на охраната на лечебните заведения и се надяват тази мярка да даде желания ефект, пишат от pravda.bg.
До настоящият момент общият брой на изчезналите новородени пеленачета е разтърсващ. От „Новинар“ предадоха, че за тази година изчезналите новородени са около десет хиляди бебета.
Този проблем не засяга само Сърбия. В България съществува също подобен проблем, но случаите са по-скоро единични. (РЕАЛЕН СЛУЧАЙ ЗА БЪЛГАРИЯ МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТУК!)
От Сърбия около шест хиляди отчаяни родители, търсещи бебетата си, са се обърнали и към съда в Страсбург, но от там могат да им съдействат единствено и само с правото на обезщетение.
От Сдружението на родителите, загубили децата си, са потресени. Според тях подобно решение не е никак справедливо, тъй като никакви пари не биха могли да върнат децата им.
Запознати в страната споделят, че в престъпната група, организирана в кражбата на новородени бебета, има замесени и лекари. Пеленачатата се взимат с цел продажба в страната или зад граница, а печалбата от подобна сделка може да е между 15 и 45 хиляди евро.

Антоанет Иванова

Клюки.вс препоръчва и: