Натурална грижа за премахване на белези и стрии

12
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

Белезите от рани или акне са неприятен проблем, който може да намали вашата увереност и самочувствие. Често избягвате да прилагате различни медикаменти върху тях, защото не сте убедени в тяхното успешно действие. Затова споделяме няколко натурални продукта, които могат да помогнат за намаляването или пълното премахване на белезите.

Бъдете постоянни и търпеливи в терапиите срещу белези. Тяхното редовно прилагане ще ви помогне да покажете една красива и здрава кожа.

Какаово масло

Този продукт е добре познат като средство за премахване на белези. Много бременни жени се доверяват на какаовото масло. Нанася се с масажни движения върху белега по два пъти на ден.

Алое вера

Трябват ви няколко листа на растението, които да са добре измити. Обелете кожата на листата и изстискайте гела, който е вътре. Нанесете го върху засегнатите участъци. Друг вариант е да си закупите гел, който съдържа 100% алое.

Лимонов сок и сок от краставица

Изстискайте лимонов сок и потопете памучен тампон в него. Намажете белезите и оставете да подейства около половин час, след което изплакнете. Сокът от краставица може да го смесите с лимоновия сок или да го нанасяте самостоятелно. Него може и да не изплаквате.

Зелен чай

Трябва да си направите запарка от зелен чай. След като изстине, потопете памучен тампон в него и намажете белезите. Мажете ги по два или три пъти дневно. Зеленият чай е богат на антиоксиданти и се грижи за здравето и красотата на кожата.

Мед

Намажете белезите с мед и оставете да изсъхне, след това го изплакнете с вода. Ако белезите не са от оперативна намеса или рани, които трудно зарастват, може да направите следния масаж с мед: вземете малко количество от него, намажете засегнатите участъци и започнете да залепяте и отделяте пръсти от кожата. Масажът е познат като антицелулитен, но помага ефективно и при белези.

Зехтин

Масажът със зехтин също помага за премахването на белезите. Мажете ги по два или три пъти дневно.