4 рецепти за косопад от народната медицина

4
Добави коментар
skandalno
skandalno

4 рецепти за косопад от народната медицина

Народната медицина предлага огромен избор от мощни оръжия срещу косопад, пишат в ixtasy.eu. Важно условие обаче е да бъдат взети точни мерки още при първите признаци и ако е необходимо, да се потърси консултация с лекар – дерматолог.

При всички положения билковите рецепти срещу косопад играят съществено значение в борбата с това неприятно състояние, тъй като много растения сами по себе си съдържат природни антибиотици, помагащи за лечение на редица болести.

Балсам от репей и зехтин за косопад

Домашна рецепта с подхранващо и превантивно действие. Снабдете се с 200 гр. корени от репей, след което ги изсипете в същото количество зехтин. Сместа трябва да престои на тъмно и прохладно място в продължение на едно денонощие. Когато времето изтече я сложете да се свари на слаб огън в продължение на 20 минути. Когато изстине намокрете косата и нанесете преди да е изсъхнала. Оставя се да подейства около 2 часа, изплаква се с натурален шампоан.

Коприва (настойка)

Полезните свойства на копривата са отдавна известни в народната медицина, регистрирани са много случаи, при които тази широкоразпространена билка е помогнала на хора с косопад.

Вземете една купичка пресни листа и същото количество листенца от чимшир. Върху тях изсипете 500 мл. вода, затворете съда и го приберете на тъмно за 4 денонощия. Когато извлекът стане готов, третирайте чрез втриване в скалпа с пръсти или парченце тензух. След нанасяне се препоръчва и лек масаж за засилване на кръвообращението. Добра идея е маската да се прилага преди лягане, а косата да се изплаква сутринта.

Бръшлян и репей

Вземете х 50 гр. листа от бръшлян и корени от репей. Смесете тези билки в подходящ съд и ги сварете на силен огън в продължение на десет минути. Когато течността стане достатъчно студена, нанесете върху скалпа и оставете да действа за 2 часа. Главата се изплаква само с хладка вода.

Бира при косопад

Освен за вътрешен прием, бирата може да бъде полезна и за външна употреба в случай на косопад. Снабдете се с половин литър от кехлибарената течност и я загрейте на котлона. Когато стане подходяща за нанасяне я прехвърлете в плитък съд и просто потопете главата си вътре. Ако ви е неудобно можете да се полеете с чаша например. Прилагайте процедурата с бира 1 седмица, след това починете също толкова време и повторете.

22. септември 2013 14:47:51 от Косопад

Категории: Рецепти при косопад |
Етикети: рецепти при косопад |
Напишете Коментар