Идеи и вдъхновения за есенни сватби: тикви

3
Добави коментар
tedolina
tedolina

Астрономическата есен вече е факт, листата на дърветата започнаха да пожълтяват, замириса на печени чушки и дойде времето на златното грозде и ароматните тикви. Тиквите, оказва се, са на голяма почит в сватбените декорации, особено по това време на годината. Използват се като част от украса със свежи цветя или като самостоятелни елементи, като цялостна тема или като елементи от тема с център есента.

Като продължение на темата с есенните украси и тенденции, в която вече разгледахме възможностите със слънчогледи, ви представяме как можете да включите тиквите в сватбената си декорация.

Първо няколко интересни факта за тиквите:

♥ Тиквите са дали името на семейството, към което принадлежат и от което са част още и краставиците, пъпешите, дините и тиквичките. Произходът им е от Централна Америка и Мексико и вече се отглеждат на 6 континента.

♥ Тиквите са с ниско съдържание на калории, мазнини и натрий и високо съдържание на фибри. Те са добър източник на витамин А, витамин В, калий, протеини и желязо.

♥ Тиквените семки се засаждат между последната седмица на Май и средата на Юни. Необходими са им между 90 и 120 дни, за да се развият напълно и да се берат през Октомври, когато вече са с ярко оранжев цвят.

♥ Тиквите се хапват печени и варени, с тяхна помощ се приготвят вкусни десерти като типичният за нашите географски ширини тиквеник и дори се слагат като вкус в сватбени торти!

Ето няколко начина, с които можете да се възползвате от красивия цвят на тиквите, техният приятен аромат и интересни форми:

Можете да ги използвате в комбинация с цветя и да получите атрактивни композиции:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Като поставки за свещи:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Като вази за красиво-оцветени есенни листа и свежи цветя:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Като декоративни картички с имената на гостите:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ако планирате сватба през есента и имате нужда от професионална организаторска помощ, ние от сватбена агенция Инанна ще се радваме да допринесем за вълшебния ви сватбен ден.