„Бялата вдовица“ била обикновено момиче с „липса на самочувствие“

1
Добави коментар
lyubov.char
lyubov.char

„Бялата вдовица“ била обикновено момиче с „липса на самочувствие“

Саманта Лютуайт докара възрастната си баба до болница

Ислямистката Саманта Лютуайт, която е по-известна като „бялата вдовица“ е спрягана за лидер на безпощадната ислямистка организация, която нахлу в мол „Уестгейт“ в кенийската столица и отне живота на 61 души.
На фона на този ужас британски социален работник направи шокиращи разкрития за Саманта. В миналото ‘бялата вдовица“ е била обикновено британско момиче, страдащо от „липса на самочувствие“, цитираха от БЛИЦ социалния работник, познавал преди терористката.

Саманта Лютуайт като ученичка (в средата)

Междувременно стана известно, че 85-годишната баба на Саманта е приета в болница. Състоянието на възрастната Елизабет Алън от Банбридж се влошило от стреса, който тя изживяла научавайки за действията на внучка си. Възрастната жена е получила паник-бутон, с който да се свърже със силите за сигурност, ако внучка й се опита да се свърже с нея. Цялото семейство на Лютуайт е много притеснено и напрегното от ситуацията и зловещата слава на Лютуайт.
Саманта Лютуайт от Ейлсбъри е приела исляма, когато е била на 17 години, и е сменила името си на Шераия. Прякора си получава след като е била женена Джермейн Линдзи, който се взриви на 7 юли 2005 година по време на атентатите в метрото на Лондон. 29-годишната ислямистка е майка на три деца.

На 17 години тя приема исляма

Терористката е имала обикновено детство. Баща й е британския войник Анди Лютуайт, а майка й е ирландската католичка Кристин Алън. Родителите й се развеждат. По описание на семейни приятели Саманта е имала страхотен характер, но е нямала самочувствие и никога не е била волеви човек.
Радж Хан, чието семейство познава семейството на Лютуайт, споделя, че е изключително невероятно тя да е лидерът на международна криминална терористична организация. И други познати на семейството на „бялата вдовица“ изказаха изненадата си от факта, че Саманта е замесена.
Съмненията, че Саманта Лютуайт може да е замесена в ужасното нападение в Найроби, изплуваха на повърхността, след като външният министър на Кения заяви, че британка, за която се знае, че е свързана с тероризма, е сред екстремистите в мола.
„Бялата вдовица“ се издирва в Кения още от 2009 година. Стюард Осборн, който доскоро бе председател на Комисията за контратероризъм на полицията в Лондон, заяви, че конкретната роля на Лютуайт в организацията „Ал Шабаб“ все още не е ясна.
Антоанет Иванова

Клюки.вс препоръчва и: