Певецът Тодор Трайчев на 63: Напуснах България отново, може да се върна, но с американска пенсия

1
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

За втори път певецът Тодор Трайчев замина преди половин година в САЩ. Преди 15 г. той се върна от Страната на неограничените възможности и заяви, че ще остане завинаги в родината. Но нервите му не издържаха на нашенското всекидневие, частният му бизнес с шкембе чорба западна и след като разбра, че това не е живот, а унижение, певецът окончателно замина.Втората му съпруга Даниела и дъщеря му Теодора все още са в София, в очакване през пролетта тийнейджърката да се дипломира в професионалната гимназия по фотография. Тогава двете ще отлетят при Тодор.

Макар да е далеч през океана, певецът продължава да организира концерти на нашенски артисти. Освен това се е заел с работа в американска фирма – разпределя помощи за бедни. Догодина очаква да събере всички нужни точки, за да получи американска пенсия. Тогава може да се връщам от време на време у нас, но вече като американски пенсионер, твърди Тодор.

През 80-те години на миналия век семейният дует Тодор и Мариана Трайчеви беше сред най-популярните у нас. Двамата емигрираха в САЩ заедно със сина си Панчо, но американската мечта развали семейството им. Двамата се разведоха, той се върна у нас, а Мариана остана отвъд Океана. На родна територия Трайчев създаде ново семейство и продължи да се занимава с музика и шоубизнес, после стана мениджър на дъщеря си Теодора. Отскоро обаче животът на естрадната легенда е претърпял нов обрат.

– Вече съм на 63 г. и времето ми за „посещения” бавно, но сигурно изтече. През 1984 г. избягах от България заедно с цялото си семейство, за да видя и да разбера какво още се полага на човешкото същество, освен минималния пакет от добродетели, които ни предлагаше комунистическото общество. Сега съм отново в САЩ, защото нямам намерение да живея притеснен и унизен от комбинациите на българските политици, които знаят как да разбият последните надежди на хората за по-добър живот. Очаквам да дойдат догодина съпругата ми Даниела и дъщеря ми Теодора, която се готви да продължи специалното си образование в Световния институт по изкуства в съседния град Тампа. Съпругата ми Даниела поиска да остане при нея, докато аз създам условия за тяхното пристигане в САЩ. Скоро и тя ще разполага с всичките права и задължения, които й предоставя американското гражданство. Теодора и Даниела са всичко, което имам на този свят. В семейството ми винаги е имало пълно доверие, любов и разбирателство, което ми дава възможност да работя спокойно по този последен за мен житейски проект. Изгорил съм всички мостове за едно евентуално завръщане в България, но ако времето и възможностите ми го позволят, и това ще стане…