Отец Михаил лекува хора с маслосвет

1
Добави коментар
tedy79
tedy79

Силата на вярата и надеждата е безгранична. Всичко се крие в маслосвета. Към всеки човек се подхожда различно, защото болежките му са различни. Вярата в Бог бди над всеки. Това сподели отец Михаил от село Покрайна, Видинско. От няколко години той се превърна в последна надежда на тежко болни. За никого не е тайна, че живеещите там хора предпочитат вместо на лекар да ходят при отец Михаил Иванов. За да им помогне, той им чете молитви, след което повечето оздравяват.

„Важно е да действаме в точния момент на точното място и да направим правилните неща. Организмът реагира по различен начин и се променя. Аз не съм лечител. Свещеникът просто е проводник на божията благодат – Бог лекува и изцерява. Винаги вярвам и се надявам, че Бог ще ни чуе и ще помогне“, сподели отец Михаил.

Той е помогнал на хора с различни заболявания, включително и на такива болни от рак.

ДОСИЕ БЛИЦ:  

Елеосвещението, или както още се нарича – Маслосвета, се извършва над болен като се помазва тялото с осветен елей (олио) и се измолва от Господа телесно и душевно изцеление. Маслосветът задържително се предшества от изповед, а след него болният приема и Свето Причастие.

За да бъде той действен от болния се изисква: твърда вяра, пълно предаване на Божията воля и търпение. Сам Господ Иисус Христос казва: „Ако можеш да повярваш, всичко е възможно за вярващия!“ (Марк 9:23). Желанието да приемеш маслосвета трябва да е лично, а не под настояването на роднина или свещеника.

Ако болният не получи видимо облекчения след направения му маслосвет не бива да губи надежда, а да има търпение и вяра в Бога.

Не трябва да се счита, че болестта трябва да е смъртоносна, или да се намираме в безпомощно състояние. Маслосвет се извършва над сериозно болни и над престарели християни, които понеже са в преклонна възраст, очакват скорошна смърт. Но тъй като смъртта може да дойде внезапно, затова веднъж годишно – на Велики Четвъртък, маслосвет се извършва и над всички здрави християни, присъстващи на литургията.