6 топ туристически забележителности на Аризона – тема за САЩ – Idi.bg

21
Добави коментар
tao
tao

Когато се замислим за Аризона, в главата ни изплуват образи на чудни природни образувания, пустини с кактуси, инженерни чудеса, бележити музеи, изпълнени с живот градове, исторически селища и т.н. Откакто е приета в САЩ като 48-ми щат, Аризона е популярна туристическа дестинация, а нейните забележителности, като Гранд каньон, Хувър Дам и националният парк Сагуаро стават световноизвестни. Продължете да четете и ще научите още за туристическите забележителности в Аризона.

Музеят Heard, Феникс

Музеят Heard разполага с внушителна колекция от произведения на изкуството на местното американско население. Музеят е признат по цял свят заради неговите експонати, образователни програми и фестивали. Освен залите, приютяващи повече от 400 предмета, в музея има още театър и аудитория. Тук посетителите могат да видят бижута, картини скулптури, фотографии, кукли Hopi Kachina, текстил и много други експонати, всички дело на местното американско население. В допълнение към това, желаещите могат да се научат на някои типични за местното население занаяти като кошничарство, грънчарство и тъкачество.

Замъкът Монтезума

Разположен близо до Кемп Верде, Замъкът Монтезума представлява едно от най-добре запазените скални жилища в страната. Датиращ от 12-ти век и използван от цивилизацията Синагуа, тази пететажна структура може да се определи като древен луксозен комплекс. Въпреки че американците с европейски произход кръстили постройката на името на император Монтезума, сградата предхожда раждането му с цяло столетие. Комплекса включва център за посетители и музей, в който са изложени различни реликви и артефакти като орнаменти от черупки, каменни оръдия на труда, игли от кост и воденични камъни някога използвани за мелене на царевица. 

Хувър Дам

Смятаната за едно от американските инженерни чудеса, Хувър Дам се намира на границата между Аризона и Невада на река Колорадо. Забележителната туристическа атракция, представлява масивна язовирна стена, построена по времето на Голямата депресия, с цел да се контролира водния поток, за производство на електрическа енергия и напояване на земеделски земи. Посетителите могат да научат всичко за язовирната стена в специално изградения център за посетители или да се включат в обиколката на електроцентралата.

Национален парк Сагуаро

Обхващащ повече от 91 000 акра от пустинята Сонора в Тусон, националният парк Сагуаро е създаден, за да опази гигантските кактуси – символът на Запада. Освен кактусите тук може да видите още праисторически скални рисунки, исторически обекти и живописни природни гледки. В парка може да се организират пешеходни екскурзии, колоездачни обиколки и дори пикници.

Водопадът Хавасу

Водопадът Хавасу често се появява в различни телевизионни предавания или списания и се смята за една от най-фотографираните забележителности на  Гранд каньон. Хавасу представлява 120-метров водопад, стичащ се в естествен плувен басейн със синьо-зелена вода. Има няколко начина да достигнете водопада – да вървите пеша около 13 км, с хеликоптер или на кон.

Гранд каньон

Една от най-известните забележителности на Америка, Гранд каньон представлява масивен каньон издълбан в продължение на няколко милиона години от река Колорадо. Националният  парк е разделен на две основни зони: по-отдалечената North Rim и по-достъпната South Rim. Като допълнение към живописните гледки, посетителите могат да се насладят и на различни дейности като екскурзии, планинско колоездене, рафтинг и обиколка с хеликоптер.

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 1298 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност