Боре Кьосев: Нямаме конкуренция вътре в отбора

1
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Бившият ни национал и сегашен член на УС на БФВ Борислав Кьосев коментира пред БНТ четвъртото място на мъжкия национален отбор по волейбол на България в Европейското първенство 2013, като заяви, че липсата на вътрешна конкуренция в състава си оказва своето влияние, но тепърва този отбор ще се развива и ще има резултати. 

„По принцип отборът на България игра добре на Европейското първенство. Излезе от тежки ситуации психологически и физически. Знаем всички как мина групата, играхме впоследствие много тежък мач с поляците. Германците трябваше да ги победим, след като допуснахме поражение от тях в групата и го направихме. Така, че за мен една оценка 5, може да се даде на отбора. Завършихме четвърти, отново четвърто място… Но да се има в предвид, че отборът е млад. Не ни бяха предвидили за Олимпиадата, не ни бяха предвидили за Световната лига, е за Европейското вече ни бяха предвидили. Стигнахме обаче до полуфинал. Но това е посоката, в която трябва да работим. Резултатите са ясни. Да, не ни стигат. Но ние нямаме тази конкуренция вътре в отбора. Имаме конкуренция само при центровете. В зона четири нямаме конкуренция. Там са Тодор Алексиев и Тодор Скримов. Да, имаме млади таланти – Валентин Братоев и Николай Пенчев, и други млади момчета, които обаче тепърва ще се налагат. Нямаме обаче конкуренция на поста разпределител. Затова очаквам този отбор тепърва да върви напред и да има прогрес.

Не успяхме на полуфинала срещу Италия, но отборът на Италия има повече изпълнители. Играят с по-голямо самочувствие. В този полуфинал влязохме след два много трудни мача. Физически бяхме изчерпани. Имаха желание момчетата да победят Италия и това бе един голям шанс, защото сме ги побеждавали. Но не издържахме психологически… До някъде смятам, че нямахме и спортно щастие.

Смятам, че това първенство бе повече шампионат на защитата, на подсигуряването. Не толкова на силовото нападение. И много от отборите именно там правеха точките. И ние трябва да работим именно в тази насока, защото винаги сме се славили със силови нападатели, здрави хубави момчета, но сега се вижда, че техниката излиза на преден план. Така че има мегдан, където да работим“.