Имате ли фитнес уреди у дома?

1
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

Въпросът ми е съвсем сериозен. Вероятно повечето от вас си имат у дома поне един фитнес уред. Кростренажор, велоергометър, бягаща пътечка или поне степер – няма начин в момент на кратко просветление да не сте се обзавели с някой от тях. Но поглеждали ли сте скоро към уреда?

Да, да, знам. Можете да ми опишете марката, разцветката, точните размери на тренажора си, както и мигновено да го разпознаете, ако го видите на картинка. В действителност обаче трябва да си признаете, че отдавна сте забравили причината, поради която сте се сдобили с това чудо на модерната грижа за здравето и добрата форма.

А спомняте ли си как само се вълнувахте, преди да си го купите? Колко внимателно се съветвахте с интернет и с познати, преди да изберете точния модел, как се радвахте, когато ви го доставиха, и как приятно блестеше като чисто нов, шепнейки сексапилни обещания за по-красиво и здраво тяло?

Но колко дълго продължихте да се носите на вълната на първоначалния ентусиазъм и защо ли сега не изпитвате дори частичка от него? Две седмици, месец… чувам ли някой да казва половин година? Вие сте истински герои, ако е така.

Мога да се обзаложа на каквото си поискате, че дори в този момент тренажорът или велоергометърът са ужасно заети… но не от вас, а от вашите дрехи, които удобно си почиват, проснати отгоре. Какво по-подходяща временна закачалка за дрехи може да измисли човек? Наистина, този тип мебели заемат доста място и тъй като и без това не се използват непрекъснато, идеята да се използват и по други начини идва някакси естествено. Няма лошо.

Лошото е само в това, че докато уредите стоят като мълчалив упрек в ъгъла, коремчето ви продължава да расте, а мускулите – да се отпускат. И каквито и оправдания да си измисляте за това, че не тренирате у дома, фактът, че сте купили въпросния уред показва, че все пак имате поне едно – цяла раница с добри намерения. Или сте имали.

Както и да е. Предлагам ви да проведем един малък експеримент. Ако признавате, че:

1. Имате вкъщи кростренажор, степер, пътечка или велоергометър, които не използвате по предназначение;

и

2. Искате да се почувствате по-добре, но „все не намирате време“,

то аз ви предлагам да променим тези две точки, като ги преобразуваме в нещо съвсем различно.

Истината е, че само с купуването на един уред няма да се събудите в по-добра форма. Мнозина си представят, че то така става, но дори да си обзаведете у дома цяла стая като малък гимнастически салон, пълен с фитнес уреди и аксесоари, няма да има никаква полза, ако не желаете да отделите време, за да ги използвате.

Та да се върнем на експеримента, който искам да ви предложа (за да не помислите, че ви пързалям, важно е да добавя, че и аз смятам да участвам в него, тъй като също притежавам „чудесна временна закачалка за дрехи“, която на всичкото отгоре играе ролята и на катерушка за детето):

В рамките на един месец (30 дни), всеки ден, ама наистина ВСЕКИ ДЕН да се отделят по 15 минути (може и повече, но не по-малко, моля) интензивна употреба на въпросния уред по предназначение, а именно – за трениране.

В тези 15 минути НЕ влиза времето, необходимо за избърсване на праха от уреда, нито за смазване на отделните му части и т.н.

Каквото и да сте чели или чули за ползата и вредата от тренирането у дома с тези уреди, трябва да се провери на практика.

Целите на този експеримент са две: да се докаже нуждата или липсата на такава от подобен уред вкъщи и по този начин да се освободите или от уреда, или от излишните си мазнини (добре де, поне от част от тях).

Съгласете се, че и в двата случая експериментът може да се окаже полезен, и нека да започнем още утре!

Точно след месец ще чакам да оставите коментарите си тук, за да видим заедно какви резултати сме (или не сме) постигнали. Като допълнителна мотивация нека ви стои мисълта, че сега имате шанс да затворите устата на всички, които с насмешка са се опитвали да ви откажат от покупката на въпросните уреди.

Хареса ли ти статията?

Сподели я с приятелите ти, може да бъде полезна и на тях:

Не изпускай и другите ни статии – абонирай се за имейл бюлетина ни.

Ани е редактор на статиите в BB-Team. Работила е на различни места, сред които Съюза на преводачите в България, Нетинфо и списание .net България. Основните й интереси са насочени към литература, графичен дизайн, музика, фотография, приложни изкуства, плуване и колоездене.