Езотерични свойства на кристалите

1
Добави коментар
Aleff
Aleff

АКВАМАРИН – ЛЕЧЕНИЕ
Положен върху гърлената чакра, успокоява лимфните възли и подпомага кръвообращението, подсилва имунната система и предпазва от всички видове простудни заболявания.

Аквамарин носен като украшение, стимулира организма за преодоляване на проблеми с гласните струни и предпазва от морска болест, помага и при пътувания по суша и въздух. При алергии е необходимо да престои в чаша с вода през нощта. С нея сутрин се мие засегнатото място, след което се третира с мехлем от мас и стрит кехлибар.

При хълцане се поставя Аквамарин върху гърлената чакра.
Помага на очите, като вечер се полага за половин час върху затворените клепачи. Продължителното общуване с не-го премахва усещането за хаос и подрежда мислите, носи спокойствие и стимулира възстановяването. Може да се съчетава с халцедон, тюркоаз, лазурит и син топаз.
Други указания: Периодично се измива под течаща вода и се оставя да изсъхне без да се бърше. Наситено сините образци по търговските щандове в повечето случаи са с интензифициран цвят.

Krasimir Kurtev

Съставил: Иван Митев
*Сайтът не поема отговорност за написаната рецепта.

АМАЗОНИТ – ЛЕЧЕНИЕ
При депресии и безпокойства трябва да бъде винаги у притежателя си. При усещане на психологически или физически дискомфорт се поставя за няколко минути върху третото око. Тази терапия елиминира енергийните блокади по основния жизнен меридиан.

Амазонит е изключително ефективен при терапия на страхови неврози. Освен върху третото око при необходимост, сутрин и вечер задължително се поставя за 15 минути върху слънчевия сплит, през останалото време се държи в ръка.

При главоболие и мигрена се масажират без натиск слепоочията продължително време с Амазонит, след което се полага върху челния енергиен център.

При високо кръвно налягане и смущения в ритъма на сърцето се полага Амазонит при всеки удобен случай (или поне три пъти дневно) върху гръдната кост.

Krasimir Kurtev

Съставил: Иван Митев
*Сайтът не поема отговорност за написаната рецепта.

ГРАНАТ – ЛЕЧЕНИЕ
Положен върху челния енергиен център, алмандинът помага при проблеми с кръвното оросяване и дарява сили при силно изтощени организми.

Държани продължително време върху гръдната кост, демантоидът и уваровитьт въздействат благоприятно при сърдечна недостатъчност.

Пиропът дарява сексуална енергия. За тази цел трябва да се държи всяка вечер в продължение на 20 минути върху базисната чакра. Носенето на бижу независимо от кой вид гранат стимулира мисленето. Особено добър ефект се постига с гердан.

При избора му е задължителен съветът на специалист, тъй като гранатът е един от най-синтезираните минерали.
Други указания: Естествените гранати, ползвани за лечебни цели, имат нужда от „душ“ под течаща хладка вода след терапията. Оставят се да изсъхнат без да се бършат.

Krasimir Kurtev

Съставил: Иван Митев
*Сайтът не поема отговорност за написаната рецепта.

326 total views, 3 views today

бутон за социални мрежи