Аз ще бъда гангстер, разбираш ли, нЕма да съм хамстер…

2
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Източник: Thinkstock / Guliver

Да си мирен и примерен гражданин е похвално, но рядко ни отвежда там, където искаме да стигнем в живота. Затова много хора се ориентират към „тъмната страна“ и търсят нелегални начини за успех. Имайте предвид обаче, че този начин на живот не е за всеки. Особено за честни хора със слаби нерви. Вижте сега 6 вълнуващи, но незаконни професии.

Крадец на лични данни

Това са хората, които крадат данните ви по интернет – номера на банкови карти, пароли за достъп до личните ви сметки, Facebook профил, имейл и т.н. 

Положителни страни на тази професия за практикуващите я: малко вероятно е да ви хванат, особено ако сте добри и може би никога няма да се озовете в затвора. Можете да станете шпионин на световно ниво и дори да започнете да работите за службите. Като в онзи филм „Хвани ме, ако можеш“.

Отрицателни страни: освен че открито престъпвате закона, вие сте отрепка и е твърде вероятно с цялото това ровене в лични данни, да разберете, че жена ви ви изневерява, майка ви и баща ви са ви осиновили и какво ли още не.

Криминален адвокат

Това всъщност си е съвсем легална професия, но понякога в практикуването ѝ се прибягва до нелегални средства.

Положителни страни: сигурно ще имате много добър доход, освен това ще практикувате право, може и да изпитвате удовлетворение,когато прецаквате съдебната система. 

Отрицателни страни: ще трябва да работите с отрепки, изнасилвачи, убийци и всякаква измет и да ги измъквате от затвора, значейки много добре, че са виновни. Това може да се окаже голям морален проблем за хора с морал, разбира се.

Художник на графити

Графити изкуството е много хубаво и свежо, но все още не е напълно легално.

Положителни страни: можете да изразявате себе си върху стените на сгради, влакови вагони и въобще навсякъде, където искате. Можете да рисувате каквото си поискате, като един истински художник.

Отрицателни страни: ще трябва постоянно да гледате как някой заличава изкуството си, боядисвайки сградата, върху която сте създали шедьовър. Трябва да се криете, да работите предимно нощем и кога ли за ваша картина ще се платят толкова пари, колкото за някоя на известен художник на търг в галерия. Неблагодарна работа.

Нарко дилър

Положителни страни: ще печелите пари, печалбите ви ще се увеличават все повече и повече с разрастване на бизнеса, ще бъдете истинско олицетворение на думата гангстер.

Отрицателни страни: за това като нищо можете да лежите в затвора. Освен това ще ставате все по-алчни и по-алчни. И не на последно място, напълно вероятно е децата ви да станат жертва на бизнеса ви, както и много други хора.

Търговец на оръжие

Положителни страни: ако Никълъс Кейдж го може, значи не е толкова трудно.

Отрицателни страни: ще се занимавате с хора, които не биха се поколебали да ви гръмнат, иронично или не, с оръжието, което вие току-що сте им продали. Ще нарушавате законите не само на държавата, в която живеете, а и редица международни закони. Което пък увеличава шанса да ви търсят няколко служби едновременно и съответно да ви хванат и да ви хвърлят в затвора.

Мафиозо – член на мафиотско семейство

Положителни страни: имате голямо семейство, което вероятно се събира всяка седмица на пикник. Имате много хора, които ви пазят гърба и ще се застъпят за вас.

Отрицателни страни: във всяко мафиотско семейство има и предатели. Трябва непрекъснато да сте нащрек да не ви гръмне някой братовчед, докато си пиете заедно уискито.

Източник: Post Grad Problems