Нумерология

1
Добави коментар
HaloFore
HaloFore

Числото едно принадлежи на идеалистите. То носи кармата на лидерството, куража и креатовността. Единицата принадлежи на тези, които са определени да са пионери, винаги първи. От деруга страна обаче, те могат да бъдат егоцентрични, арогантни, мързеливи и слаби. Числото едно е числото на новото начало, лидерството и действието. Това са хората, които водят в процеса на промяната. Те са оптимистични хора, от тези, които винаги са готови да озарят тъмнината. „Магьосника“ ги представлява в карти таро и те са свързани астрологически с Овен. Те са повлияни от Слънцето, Марс, Меркурий и Уран и те принадлежат на елемента огън. Рубина е най-добрия камък за хората подвластни на единицата. Месеците януари и октомври са благоприятни за тях, а техния щастлив ден е неделя. 10, 19 и 28 са техните благоприятни дати от месеца.
Числото 2 /две/ принадлежи на състрадателните, чувствителни и балансирани хора. Тези хора са отговорни, нежни, търпеливи, скромни и винаги готови да се отзоват на зов за помощ. Те са добри партньори. От друга страна, те могат да бъдат груби, със слаба воля, дребнави и хитри. Някои от тях са също така срамежливи и страхливи. Числото 2 символизира компромиса, сътрудничеството, дипломацията и медитацията. „Върховната жрица“ е тяхната Таро карта. Числото 2 е свързано с Телец и се влияе от луната и планетата Вулкан. Две принадлежи на елемента вода. Лунния камък е идеалния скъпоценен камък за тях. Докато февруари и ноември са благоприятните месеци за представителите на числото 2, понеделник е щастливият им ден. 2, 4, 6, 7, 8, 11, 20 и 29 са добрите месечни дати.
Числото 3 /три/ по същество е оптимист, определено вербално ориентирани и творчески личности. Те са общителни, щастливи и забавни хора, които обаче също могат да бъдат повърхностни и измамни. Много от представителите на числото три са обвинявани, че са скучни и обичат да клюкарят, обаче не може да им се отрече също, че притежават енергия и въображение, а и са забавни. Представителите на числото три са добре известни в създаването на нещата и намирането на решения. Това е броят на триадите, като минало, настояще и бъдеще; майка, баща и дете, и раждането, живота и смъртта. Числото три се представлява от „Императрицата“ в картите таро. Те са свързани астрологически с Близнаци и са под влиянието на Юпитер и Венера. Числото три се управлява от огън и земя. Топаза е техния най-благоприятен скъпоценен камък. Март и декември са добри месеци, а сряда е един добър ден за тях.
Числото 4 /четири/ се определят като прагматични, верни и дисциплинирани. Те са организирани и предпазливи. На обратната страна на нещата, те също може да бъде догматични, сурови, некомпетентни и неефективни. Представителите на числото 4 са традиционалисти, практични, почтени и… трезвенници. Числото 4 символизира организация и стабилна структурна основа за всяко начинание. Тя е представена от „Императора“ в картите Таро. Сатурн и Земята влияят на хората свързани с числото четири. Числото четири се свързва със зодиакалния знак Рак и се управлява от елементите вода и огън. Изумруд и Нефрит са идеалните скъпоценни камъни за тях. Месец април и четвъртък носят късмет за представителите на числото 4, докато 2, 6, 8, 13 и 22 са щастливите им месечни дати.
Свобода и ентусиазъм са запазената марка марки за представителите на числото пет. Те са умни, чувствени и приключенски настроени хора. В орицателна насока те могат да бъдат груби, импулсивни, банални, неориентирани и скучни. Тяхната Таро карта е „Жрецът“. 5 е числото на промяната, възможностите, късмета и приключенията. Хората поставени под влиянието на числото пет винаги са изложени на рискове. Те излагат своята чувственост до краен предел и вярват в свободната воля. Те са изследователи по призвание. Представителите на числото пет са астрологически свързани с Телец и Лъв и са повлияни от Меркурий и Венера. Въздух и огън са техните двойни елементи. Тюркуаз и Аквамарин са скъпоценните камъни, които са най-подходящи за тях. Техният щастлив месец е май, а ден от седмицата – вторник. 1, 3, 7, 9, 14 и 23 датите, които са благоприятни за числото пет.
Числото 6 /шест/ определя хората като отговорни и предани. Те са мили и са посветени на техните семейства. От друга страна, те могат да бъдат нетолерантни, недоволни, диктатори и догматични. Известни с великодушието си, хората подвластни на числото шест са изключително грижовни, жертвоготовни и любящи. В действителност, числото 6 представлява всички форми на любовни връзки, романтични, майчински и платонични. Това число представлява любовта, брака и съюза и затова не е изненадващо, че “ Влюбените“ е тяхната Таро карта. Те са астрологически свързани с Дева и Близнаци и се влияят от планетата Венера. Числото 6 принадлежи на земята и въздушните елементи. Перли, сапфири и диаманти са подходящи за хората свързани с числото 6. Юли е техният добър месец, а петък е щастливият ден от седмицата за тях. 2, 3, 4, 9, 15 и 24 са благоприятни дати от месеца.
Числото 7 /седем/ олицетворява анализа и критиката. Това не е изненадващо, че хората принадлежащи на числото седем са аналитични, подготвени и мъдри. От друга страна, те са склонни да бъдат критични, повърхностни и на моменти дори цинични. Те са интроспективни, предпочитат самотата и се стремят постоянно да прилагат знанията на универсалните истини. Таро картата на числото 7 е „Колесницата“. Тези хора са астрологически свързани с Везни и са повлияни от Юпитер, Нептун и Меркурий. Аметист е най-добрият камък за тях. Юли е най-добрият месец, докато събота е най-щастливият ден от седмицата. Щастливи дни са: 2-ри, 4-ти, 5-ти, 7-ми, 16-ти и 25-о число на всеки месец.
Числото 8 /осем/ символизира сила, самоувереност, агресивност, интелигентност. Хората от числото осем са умни и приветливи. От друга страна, те могат да бъдат материалистични, догматични, безскрупулни и в някои случаи апатични. Те никога не се задоволяват с посредствени резултати. Тези хора могат да се изкачат по стълбата на успеха, далеч над очакванията, или пък да попаднат в дълбините на нещастен провал. Това е числото на богатството, успеха и лидерството. Тези хора имат невероятна издръжливост и способност да се концентрират върху работата си. Таро картата „Сила“ отлично подхожда на числото 8. Те са свързани астрологически с Лъв и Скорпион, а са подвластни на Слънцето, Сатурн и Плутон. Земята е елемента за числото 8. A диамант и огнен опал отговаря на техните предпочитания. Август е щастливият им месец. Четвъртък е техния голям ден и тогава се чувстват късметлии. 2-ри, 4-ти, 6-ти, 17-ти и 26-ти са щастливите им дни от месеца.
Хората, представляващи числото 9 /девет/ затварят кармичния кръг и се славят като хора с много знания и опит. Те са състрадателни, толерантни, добронамерени, очарователен и идеалисти. Те също са интуитивни и загадъчни. От друга страна обаче, те са стиснати, импулсивни, непоносими и безчувствени. Те са известни с обществените дейности и имат силно развита интуиция и духовност. Числото 9 означава господство над всички предизвикателства, пред които са изправени предхождащите числа. Тяхната Таро карта е „Отшелник“. Хората от числото 9 са астрологически свързани с Дева и Стрелец и се влияят от цяла плеяда планети, а именно Слънцето, Луната, Марс и Юпитер. Опал е добър камък за тези хора. Месец септември носи добри неща на представителите на числото 9, докато щастливия за тах ден е понеделник. 1, 5, 6, 9, 18 и 27 са щастливите дати за тези хора.
Това число е усъвършенствана версия на 2 (11 = 1 +1 = 2) и припознава всички качества на числото 2 /две/. Те са идеалистични, интуитивни и мечтатели. Тези хора са много приятелски настроени, общителни, и винаги са готови да помагат на другите. Можете да споделите тайните си с тях, тъй като те никога няма да ги разкрият пред другите. Астрологично са свързани с Везни и са управлявани от Нептун, и притежава всички качества на тази зодия. Те винаги са наясно с нещата, които другите казват или мислят, обаче им липсва рационално мислене. Хората принадлежащи към числото 11 са известни също и с вродена си дуалността, което им пречи да се концентрират върху целта си, и поради това те са изправени пред някои вътрешни конфликти. Ноември е най-добрият месец за тези хора. Предпочитани цветове: бяло, жълто, розово и синьо. Платина или Топаз е щастливият скъпоценен камък за тях.
Известни числата на числата, числото 22 души са най-силните от всички числа. Това е подобрена версия на 4 (22 = 2 +2 = 4), и притежава много от качествата на 11. Тези хора са най-големите късметлии сред всички числа и притежават способността да превърнат невъзможни неща в реалност с помощта на другите. Те имат здрав разум, лидерски качества, практически решения за всеки проблем и изключителни организационни умения. Те са много амбициозни и има редица иновативни идеи в съзнанието им. Те са свързани астрологически с Телец и са повлияни от Венера. Числото 22 се управлява от Земята. Червено-златно, бежово и изумрудено зелено са щастливите цветове за тях. Злато или Изумруд е добър камък за тези хора.