Пълнени круши с шоколад и орехи

30
Добави коментар
Vkusi.me
Vkusi.me

Tweet

Pin It

Крушата е традиционен есенен плод, който обаче вече присъства почти целогодишно на пазара. Съдържа по-малко киселини, поради което е по-сладка от своята съперничка по популярност – ябълката. Изключително богата е на растителни влакна, които я превръщат в идеален съюзник на всяка диета. Плодовете на крушата са сочни, ароматни и месести. В световен мащаб съществуват около 5 000 различни сортове круши, докато в нашата страна са познати около 200 сорта. Някои от разпространените култивирани видове са Вилямова масловка (Бартлет), Хардиева масловка, Боскова масловка; Доктор Жюл Гюйо; Жифардова масловка, Клапов любимец и още редица други.

Необходими продукти: 3 средно големи круши 50 г млечен шоколад 100 г ореходи ядки бутер тесто разбит жълтък пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне: Измийте крушите и отрежете малко от дъното. Издълбайте ги внимателно с помощта на малка лъжичка. Напълнете ги с натрошения на дребно шоколад и орехови ядки. От бутер тестото изрежете три кръгчета, като си помагате с върха на чаша. Захлупете дъното на крушите. Изрежете и ленти от тестото и ги увийте спираловидно по крушите, като застъпвате крайщата, за да не развият. Намажете с разбирия жълтък тестото около крушите. Подредете ги в тавичка за печене, покрита с оризова хартия. Печете ги в загрята фурна на 200 градуса, докато тестото стане златисто. Поръсете с пудра захар и сервирайте топли.

Коментари

коментар(а)

Tweet

Pin It