Какво трябва да знаем преди да тръгнем за Египет

31
Добави коментар
hobby-bg.info
hobby-bg.info

Туризъм

Всяка страна има свои собствени закони, обичаи, навици, стил на поведение и религия. Ето защо, преди да потеглите на път със сигурност си струва, поне в общи линии, да се запознаете с характерните особености на страната. Това ще ви помогне, за да не попаднете в неудобно положение или пък да не останете неразбрани от местното население, особено в арабските страни, включително Египет.

Обиколката на Египет ще даде отлична възможност да се запознаете с културата.

Смята се, че мъжете в Египет не са особено сдържани, че са деспотични и властни към жените. Египтяните са абсолютно уверени, че чужденките са разпуснати, с неприлично поведение. В арабските страни, бракове не са равноправни, жените се занимават с дома и отглеждането на децата.

Също така следва да се отчете, че в Египет има „сух закон“. Следователно, употребата на алкохол се разрешава само в туристическата зона. В никакъв случай не се пие алкохол на обществени места и със сигурност не трябва да предлагате нещо за пиене на местните жители.

Когато тръгвате за Египет, помислете за вашия гардероб. Широките свободни дрехи, покритите, или поне прибрани коси ще помогнат да избегнете прекомерното внимание на местните мъже към вас. Тази тактика на обществени места ще ви даде възможност да се предпазите от нежелан тормоз. Не носете високи токчета, това също привлича вниманието. За мъжете е по-добре да носят дълги панталони. И едно хубаво нещо – в туристическите райони няма такива ограничения.

Исландия е една от най-рядко населените страни в света. Средната гъстота на&nbspповече

Цветовете са тези, които правят живота ни по-ярък и щастлив! Из цял свят има много&nbspповече

Пустините заемат около една пета от повърхността на Земята. Намират се в умерения&nbspповече