Атракции на остров Св. Анастасия

1
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

Веднъж стъпили на него, посетителите се потапят в атмосфера, събрала в едно минало и настояще

Реконструкцията на остров Св. Анастасия край Бургас е във финалната си фаза и още от следващия туристически сезон той ще е готов да приема посетители.

Самото пътуване до острова е приключение. Веднъж стъпили на него, посетителите се потапят в атмосфера, събрала в едно минало и настояще.

Портата на манастира е запазена от 14-ти век, а при реконструкциите е открит надпис, който засега не е разчетен. В стаите на двете ремонтирани манастирски сгради пък ще бъдат настанявани туристи за кратък престой.

При реконструкцията са запазени много от автентичните елементи на сградите. Сред най – ценните експонати е старинният иконостас в църквата. При възстановителните дейности работниците се натъкнали на тайна ниша, от която изпадали накити и монети.

Въпреки,че през годините на два пъти островът е бил използван за затвор по образец на Алкатрас, много творци са идвали тук, търсейки усамотените и вдъхновение.

Островът разполага със собствен пристан, пречиствателна станция и удобства за хора с увреждания. От община Бургас обещават Св. Анастасия да се превърне в една от основните атракции на Бургаския залив.