В 14-ата минута на България-Чехия стадионът ще гърми „Оставка за Орешарски“

2
Добави коментар
Tzvetomir-Ceco
Tzvetomir-Ceco

Скандирания ще има и в 59-ата минута

Акция #ОСТАВКА в 14-ата минута на футболната квалификация срещу Чехия на националния стадион „Васил Левски“ готвят протестиращи тази вечер. Ето и целия текст на техния призив:

„Довечера е големият мач България – Чехия, в който цялата страна ще стиска палци на националния отбор да продължи напред към баражите за Мондиал 2014. Днес е и 124-ият ден от протестите #ДАНСwithme, в който България казва, че не желае проваленото корумпирано управление на държавата.

Да използваме публичността на големия мач, за да поискаме отново оставката на Орешарски – така както го направихме в Италия и Малта, така както го направихме на концерта на великия Роджър Уотърс, така както го правим всеки ден на площада и в интернет!

Нека в 14-ата минута (на 14 юни започнаха протестите, предизвикани от абсурдното назначение на Делян Пеевски за шеф на ДАНС) на първото и второто полувреме всички да викаме мощно „Оставка”, след което и „Кой предложи Пеевски?”. В 14-ата и 59-ата минута изразяваме гражданската си позиция!

И за да се избегнат всякакви злонамерени и некомпетентни тълкувания, заявяваме тук, че скандирането „Оставка” е насочено към правителството и парламента, а не към Любо Пенев, когото обичаме и подкрепяме! Който не е на стадиона, може да изрази солидарност към каузата с поставянето на плакат „#ОСТАВКА“ на прозореца си!“

Автор:

Novini.bg

Разпечатай
Изпрати