10 неща, които не можете да си купите от Amazon

1
Добави коментар
Profit.bg
Profit.bg

10 неща, които не можете да си купите от Amazon

15 октомври 2013 | 14:14

4264

Преди 20 години Джеф Безос пуска сайта Amazon.com, в който продава книги. Днес Безос е милиардер, а от сайта можете да си купите почти всичко.

Все още има 10 неща, които не можете да закупите от сайта:

Домашен любимец

Повечето неща, които са продават на сайта, вървят с доставка, а това би било трудно при домашните любимци. Също така, трудно бихте могли да добиете представа за животното онлайн – най-добре е, ако имате намерение да си вземате домашен любимец да си го купите лично. Проблем би било и евентуално връщане на „покупката“.

Автомобил

Специалисти са против купуването на автомобили онлайн. Автомобилът е нещо, което трябва да се тества. Евентуално връщане на продукта също би било проблем.

Гориво

Има сайтове за сравняване на най-добрите цени на горивата в САЩ, като GasBuddy.com и GasPriceWatch.com.

Amazon обаче не позволява на потребителите да продават и купуват горива, заради очевидния риск при транспортирането на този товар.

Много американци обаче не са доволни от това. Те считат, че би било добре, ако може да се продават поне ваучери, с които да се купува после гориво от бензиностанции.

Лотарийни билети

В САЩ продажбата на лотарийни билети е забранена, освен в щата Илиноис.

Това е причината Amazon да не ги позволява.

Тютюневи изделия

На сайта на се продават никакви тютюневи изделия, нито дори хартия за цигари, или пък електронни цигари.

Очила с диоптър

Продават се слънчеви очила и рамки за очила с диоптър, но не се позволява продажба на готови очила. Причината е, че всеки трябва да си направи очила, съгласно лекарско предписание.

Дрехи втора употреба

Продажбата на дрехи втора употреба онлайн е доста проспериращ пазар и може би Amazon скоро ще преразгледа това си правило.

Алкохол

Amazon не позволява това, защото е почти невъзможно сайтът да се увери, че купувачът е навършил пълнолетие.

Миналата година бе открита опция, позволяваща продажба на купувачи, които са били проверени и одобрени при предварителен процес, за вина.

Имоти

Това е сериозна покупка и почти никой не би купил нещо толкова голямо само след виртуална разходка.

Макар че онлайн рекламите са много важни в този бизнес, едва ли имот ще може да се купува с няколко клика на мишката в скоро време. 

Виж още: Ужасяващи снимки от обяви на имоти 

Оръжия

Да се изпрати оръжие по пощата до купувача би било логистичен кошмар. Според американските закони такива покупки могат да се транспортират само от специални фирми, които извършват проверка на купувача. Това обаче е твърде сложен процес и от Amazon за сега не се занимават с подобен род дейност. Иначе сайтът продава аксесоари за стрелба, въздушни пушки и сейфове за оръжие. 

Етикети:

amazon,
онлайн,
джеф безос

2 харесват тази статия

1 не харесват