Нова ТВ и bTV в надпревара за най-тъпо предаване

1
Добави коментар
bez.cenzura.5
bez.cenzura.5

Нова ТВ и bTV в надпревара за най-тъпо предаване

Най-големият провал – „ВИП брадър“

Серията нови предавания, които стартираха по Нова тв и bTV от този сезон, влязоха в пряка конкуренция по… тъпота. Риалитита “Африка: Звездите сигурно са полудели” и “ВИП брадър 2013” се състезават кое да е по-скучно, а “Х фактор”, “Ол инклузив” и “Съдби на кръстопът” са далеч от идеала за добро шоу.

Този сезон, вероятно поради твърде многото екранни дини под една мишница, един от най-успешните тв продуценти Маги Халваджиян търпи провал след провал.

Рейтингът на “X фактор” се срина след серия гафове

в предаването и обсъжданията на крайно некомпетентното жури.

Една от най-големите издънки е в озвучаването. Микрофоните или не работят, или озвучителната система се срива. “Тази вечер насиращо слаб “Х фактор”. Слаби аранжори на песните на участниците, неподходящ подбор на песните, жури с бедни, глуповати аргументи и най-вече посредствени изпълнения. Стайлингът на някои от участниците не кореспондира с песента. Даването на голяма свобода на екипа се превръща в свободия. Леле, какво ви чака от продуцента!”, написа Павлин Стоянов на стената на Маги Халваджиян във Фейсбук минути след последния концерт на участниците.

“Как очаквате да гласуват повече хора, след като не харесват крайния продукт. Дори и не гледам любимия формат, направен в България, пълно разочарование заради три основни неща – ЗВУК, осветление, статични камери… В момента гледам австралийския формат, след малко ще започне и поредният епизод на американския… е, няма дори и минимална база за сравнение! Съжалявам, но и тази година не се получи да гледаме нещо качествено. Стандартите ни се вдигат с всяка година, имаме възможност да сравняваме. Ужасен звук, най-вече… В залата може да е страхотен, но в ефир е ОТВРАТИТЕЛЕН! А това ще се отрази и на гласуването”, заяви пък компетентно Петър Цаков.

Не по-малко е категорична и Гери Хаджиевска: “Много деца и много нещо! Няма изпълнение, което да те развълнува. Фалшиво пеене или лош избор на песен. Голямо разочарование! Още като видях журито, предчувствах този резултат. Само на Любо групата дава надежди, стига да не ги съсипе с избора на песни. Маги, стегни ги малко!”, обръща се тя към продуцента в социалната мрежи. Самият Халваджиян не отговаря на коментарите, но рейтингът от средно 6 % едва ли го прави доволен.

Разочароващо е и новото вечерно шоу “Ол инклузив”,

режисирано от “многоръкия арменец”. То е тип телевизионно вариете с много скечове и циркови номера, но въпреки присъствието на Енчо Кирязов и актьорите на “Пълна лудница” претенциозното шоу не успя да задържи зрителския интерес. Все пак и публиката, и медийните експерти разчитат, че предаването ще се развива тепърва и ако смени декора и водещия Калин Сърменов, може и да стане гледаемо.

„Съдби на кръстопът“ пък е най-новият проект на Нова тв, в който истински истории трябва да бъдат представени на зрителя във възможно най-реалния си вид. В него ролите на действителните герои обаче са изиграни от непрофесионалисти и това прави продукцията да изглежда крайно аматьорска и читалищно-театрална. Предаването, продуцирано от Краси Ванков, смени изключително успешния сериал “Етажна собственост”, също на “Хидалго”. От Нова тв отказват да разкрият на какво се дължи странното им решение, но по този начин едва ли ще успеят да издрапат до първото място в рейтингите въпреки срива на прекия конкурент.

Зрителският навик по малките населени места да се гледа bTV все още държи „Африка: Звездите сигурно са полудели“ на челно място в рейтинг-класациите. Това обаче никак не е заслужено, защото приключенското риалити по формата на Sony Pictures – “Star Safari” е далеч по-скучно от “Сървайвър” и дори интригите между звездите не предизвикват коментарите на публиката. Иронично, но факт – изпълнителен продуцент на „Африка: Звездите сигурно са полудели“ е „Паприка латино“, част от групата на MTG – собственика на… конкурентната Нова тв! Компанията реализирала първия, изключително успешен сезон на “Х фактор”, “Черешката на тортата” и “Шатра”. “Звездите сигурно са полудели” обаче все още не може да стигне нивото им.

Най-голямото разочарование обаче предизвика последният сезон на “ВИП брадър”. Скучният кастинг и дребнави интриги отказаха дори заклетите фенове на риалитито от редовно гледане. Единствено сексуалните изстъпления на Лияна все още предизвикват относителен интерес, което понякога качва рейтинга дори до мижавите 8 пункта.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ !

БезЦензура.bg – Всички новини БЕЗ ЦЕНЗУРА !

Последвайте ни и във Facebook