От гъсеница до пеперуда – творци на реалност.

7
Добави коментар
lubopav
lubopav

Всеки твори собствената си реалност – повечето неосъзнато, много по-малко – осъзнато. Ние решаваме какво да допуснем в своя свят.

Аз например отдавна съм спряла да гледам новини и реклами, както и да чета вестници. И така в моя свят няма новини за болести, съответно лекарства, криминална хроника, бедствия и т.н. Мъжът ми често когато започне да се опитва да ме запознава за поредната стъпка за ограничаване на свободите ми, срещайки безстрастния ми поглед само казва “но ти си над тия неща нали?” Не мога да разбера как някой може да ми ограничи свободата като ми подслушва телефона. Ами нека го подслушва щом го влече.

Проблемът не е в ситуацията, а в мислите и емоцията които прикачаме към нея.
Всеки е на различно ниво на развитието на съзнанието си и е ценен там където Е.

Ето как Ошо разяснява въпроса за седемте тела, които притежаваме и техното развитие в “Кундалини и чакрите”:

1. Физическо: развива се до 7 г.възраст и хора спряли на това ниво се интересуват само от храна и пиене.

2. Ефирно /етерно/: до 14 г. и е свързано за развитие на емоциите – хора спряли на това ниво на развитие се интересуват главно от секс и тяхната личност, музика, филми, литература ще има сексуална ориентираност.

3. Астрално: до 21 г. – свързано с интелекта и способността за размишление и убеждаване. Обикновено хората не се развиват по-нагоре.

4. Ментално /психическо/ – това е тялото на душата /психе/. На него са присъщи необикновени преживявания. Свързано е с въображението, сънищатата, ясновидството, телепатията, илизане от тялото и т.н. Но то е субективно, докато първите три са обективни. И тук е трудно да разграничиш илюзия от реалност. Ставащото на тези планове е толкова фино, лично и неуловимо, че няма средства за проверка на истинността на преживяванията. Именно заради това тяло толкова жени са изгорени на кладата. Затова реалността на четвъртото тяло по целия свят е била определяна като “черна магия”, тъй като това е носело със себе си неизвестност и непредсказуемост. И така, ние сме правели всичко по силите си, за да не позволим на телата си да се развият след третото, защото четвъртото тяло винаги е изглеждало опасно.

Кундалини е преживяване на четвъртото тяло. Възможно е да си мислиш че преживяваш Кундалини, но това да не е истина, тъй като развитието на четвъртото тяло е свързано с материална трансформация. Напр. преживяването на Кундалини е свързано с невъзможността да приемаш интоксиканти – наркотици, алкохол, цигари и т.н.

След събуждането на Кундалини тенденцията към насилие изчезва напълно. Медитиращият не само страни от актове на насилие, но в него не възниква дори и желание за подобна постъпка. Стремежът да се върши насилие, да се навреди на другиго, съществува само тогава, когато виталната енергия спи. Но щом тя се пробуди, другият престава да бъде друг, затова вие не можете да поискате да му причините зло.

Четвъртото тяло се развива до 28 г. възраст, но само някои могат да го развият. Раят и адът принадлежат на четвъртото тяло. Спрелият тук определено изпитва въздействието им върху себе си. За тези, които са спрели на първото, второто или третото тяло, животът между раждането и смъртта е всичко. За тях след смъртта няма живот. Ако човек премине в четвъртото тяло, след смъртта той преживява ад или рай, където има безбройни възможности за щастие и страдание.

5. Духовно – само ограничен брой достигат до това тяло – спиритуалисти /духовни хора/. Те често казват, че няма нищо отвъд това – най-висшето битие. Но това е същото както материалистите казват “Тялото е всичко, когато тялото умира, всичко свършва”. Състоянието мокша е преживяване на петото тяло. Ограниченията на първите четири тела се трансцедентират и душата става напълно свободна. Освобождението е преживяване на петото тяло.

6. Космическо – там се среща с възможността за реализация в качеството на Бог (Божествена реализация). Тогава вече въпросът за освобождението не възниква. Човек става едно с това, което е. Твърдението “Аз съм Бог” – Ахам Брахман -принадлежи на този план.. Но остава още една крачка -последният скок – където няма нито ахам, нито Брахман, където ти и аз въобще не съществуват, където просто няма нищо, а това е:

7. Нирваническо – Там има само пълна и абсолютна пустота, вакуум. Това е нирвана. Безтелесност и безвещественост.

В момента много хора пробуждат четвъртите си тела, което от една страна е изпълнено с любов и светлина преживяване, а от друга – с осъждане, страх, избягване на тъмни, лоши и вредни неща. Хубавото на тези “негативни” емоции е, че ако пробуденият човек ги наблюдава осъзнато, те се трансцендентират през сърдечната чакра и от страдание се превръщат в състрадание, което води до следващото стъпало – Пето тяло – Пеперуда, която всъщност се явява възнесена гъсеница.

Благодаря ви, че споделяте тази статия чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които имат нужда от нея!

Tags: Аз съм Бог, астрално тяло, Ахам Брахман, гъсеницата се превръща в пеперуда, духовно тяло, ефирно тяло, космическо тяло, кундалини, кундалини и чакрите, ментално тяло, нирвана, освобождение от самсара, Ошо, пробуждане на кундалини, психе, седем тела на човека, творец на реалност, трансформация на материята, физическо тяло