Премиера на Правец 64М, или много добра маркетингова стратегия?

24
Добави коментар
stoineff
stoineff

В IT средите плъзна един нов невероятно упорит слух. Как една легенда се завръща?! Преносим компютър Правец 64М ® !

Собствена операционна система! Хората, които са работили с компютрите „ПРАВЕЦ“ с носталгия си спомнят времето, в което България беше лидер в производството на компютри в цял свят. Компютърът ще предложи собствена Операционна система – „ПРАВЕЦ ОС“.

Слуховете се носят с шеметна скорост. Според някои това ще бъде клонинг на Linux, а други оприличават отново операционната система с тази на iOS. Оптимистите пък дават шанс на този новина, като се надяват, че Българската операционна система ще надмине дори и Windows. При положение, че Фейсбук, Скайп и още много компании направиха фурор, защо не и нещо българско в IT сектора. Параметрите на устройството са завидни (както се вижда от рекламата), като цената за сега не е ясна. Не е ясно и кога ще видим устройството в серийно производство.

След 30 години една легенда се завръща. По – мощен и по- модерен от всякога.
Според SEМ специалисти и скептиците пък това е маркетингов трик (Guerrilla – вид партизански маркетинг), който да популяризира http://www.pravetz.bg/, а дизайна и машината ще останат единствено в съзнанието на създателя на тази реклама, като целта е да се натрупат качествени линкове към въпросния домейн.

Каквато и да е истината идеята е повече от добра.

+Новини, +Interview, +daniel stoineff