Балетмайсторът Тодор Вангелов скрепи с брак дългогодишната си любов с испанец!

1
Добави коментар
Vasil1979
Vasil1979

Известният бургаски балетмайстор Тодор Вангелов е казал заветното „Да“ на своя дългогодишен приятел Дани Антакарана. Връзката на двамата влюбени мъже датирала от 8 години, а нейната кулминация стана пищното сватбено тържество, състояло се на 11 октомври в Alhaurín de la Torre, Испания.

На сватбата били поканени 41 отбрани гости, както и роднините на младоженците. В Бургас се разчу за щастливото събитие, защото bg женихът не се стърпял и се похвалил пред журналистка от местен сайт.

Тодор Вангелов и Дани Антакарана успешно управляват една от най-добрите балетни школи в Испания – „Antakarana producciones“. Двамата водят класове за възрастни и деца, имат и собствена трупа. Известният и талантлив танцьор е роден през 1969 година в Бургас. Занимава се с балетно изкуство от 10-годишен. Започва в школата на бившия профсъюзен дом, в класа на Дора Вариева.
След това продължава в бургаската опера при Павлина Иванова, където след време остава на работа като артист – балетист. Танцувал е във всички възможни спектакли на сцената на Бургаската държавна опера, продължава да играе в Музикален театър в София, а след това минава и през висшата школа на балет „Арабеск“.

През 1996 г. Тодор емигрира в Испания. Три години живее нелегално, докато успее да оправи документите си. Междувременно танцува в балетната компания на Валентина Летова – прима балерина на „Киров театър“. Танцува и в Италия, в балета на Fredy Franzzuti, „Balleto del sud“, в „Ballet costa del sol“, „All dance“. Тогава решава, че е дошло времето, когато трябва да създаде своя собствена трупа.

В Испания Вангелов живее и до днес. Сега българинът е директор на „Antakarana producciones“. Занимава се с преподаване на йога, рейки и медитация. Прави хореографията на “Мис Малага” Линда Малага. Работил е и с Teatro Cervantes – Malaga, както и с Teatro Lirico D’Europa – Jenny Kelly Productions на Жоро Лалов в САЩ. Скоро е бил в търновския театър и е работил с Руми Маркова.
Освен балетист, Тодор е и… ясновидец и медиум. Артистичното му име е Tosho van Gelo.

Бургас,
Марина ШИВАРОВА