Руски „Крокодил“ разяжда плътта в САЩ

1
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

Наркотик с името „Крокодил“, разяждащ плътта, се появи в САЩ, пише „Дейли мейл“. Преди деситилетие той е бил популярен в Русия.

Дрогата е уличен медикамент, използван като евтин заместител на хероина.

Наименованието му идва от това, че при употребата му се появяват петна, подобни на изгаряне от цигара, които могат да прерастнат в рани и дори тежки увреждания на тъканите, причинени от киселините и химикалите, съдържащи се в него.  

Виж тук новите електронни издания в MediaMall – цени от 0,50 до 5 лева 

Наличието на химикали прави тялото по-податливо на инфекция. Непосредствените последици включват видими белези върху кожата, дългосрочните могат да бъдат фатални. Ако не предприемат мерки и не спрат да се дрогират, зависимите могат да умрат в рамките на една до три години.

Първоначално излиза лилаво петно, а след 5-6 дни то се превръща в мехур, разказва 26-годишната Амбър Нейцел на 29 години. Тя споделя, че може да са си инжектира дрогата повече от година, мислейки, че е хероин.

Самата Амбър спряла да се боде в краката преди малко повече от месец, защото започнала да получава черни петна навсякъде, споделя майката на момичето Кимбърли Нейцел, която също е зависима от хероин.

Другата дъщеря на Кимбърли – Анджи, е претърпяла спешна операция на краката миналата седмица и скоро е била изписана от болницата. Момичето страда от гангренна инфекция по всички крайници. То е уплашено до смърт и споделя, че не смее да излиза от дома си.

Доза „Крокодил“ струва 8 долара на улицата. Съдържа микс от кодеин, газолин, разредител за боя и алкохол, може да доведе до абсцес или гангрена на кожата, правейки я да изглежда като крокодилска.

Докато отделът за борба с наркотици на полицията в Оклахома разследва възможна връзка на дрогата със смъртта на двама души, семейство Нейцел призовава медиите да покажат техния случай като предупреждение за желаещите да пробват „Крокодил“. Те са силно мотивирани, тъй като и двете млади жени имат по три деца, за които са им отнети родителските права.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти