Най-лудите диети на всички времена

7
Добави коментар
Vaniliya
Vaniliya

Всяка жена е спазвала поне веднъж в живота си някаква диета за отслабване. Виж кои са най-лудите диети, които са се появили и изчезнали в историята.

Диета Breatharin
Тази диета се основава на убеждението, че хората не се нуждаят от храна, за да оцелеят. Последователите й твърдят, че имат нужда само от слънчевата светлина и свеж въздух. Диетата се спазва от хора, които искат да повишат духовността си, и няма нищо общо със загуба на тегло. Тя е свързана с множество смъртни случаи на поклонници, загинали от обезводняване и хипотермия.

Контрол на апетита чрез пробиване на хрущяла на вътрешното ухо
Този метод се основава на принципите на акупресура и се използва за насърчаване на загубата на тегло. „Основна“ малка хирургическа стомана се използва за пробиване на хрущяла на вътрешното ухо, тъй като това място се смята за точката, която контролира апетита.

Диета с памук
Знаете ли, че памучните топки са с високо съдържание на фибри? Последователите на тази диета ядат топки памук – сухи или напоени с желатин. Смята се, че топките от памук са с ниско съдържание на калории. Тази диета става популярна, когато фитнес експерти започнаха да разбират връзката между диетите с фибри и загубата на тегло.

Диета тения
Тази диета трябва да е най-екстремната диета, регистрирана някога. Тенията пречи на храносмилането и усвояването на хранителните вещества, което означава, че ще консумирате повече калории и ще отслабвате. Въпреки това, губите ценни витамини и хранителни вещества, което води до хранителен дефицит.

Гладна диета
По време на тази диета не се консумира нищо освен специална течност, приготвена от остатъците от продукти като смачкани рога, копита, животински кожи, сухожилия и кости. Изкуствени аромати, ензими и оцветители се добавят към напитката, за да я направят по-вкусна. Смята се, че между два и четири милиона са опитвали тази диета. Регистрираните смъртни случаи са 58.

Най-лудите диети на всички времена 5.00/5 (100.00%) 1 vote