И дъщерята на Деси Моралес с роля в сериала „Четвърта власт“

1
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

Млада напориста журналистка е на церемония за връчване на награди. Тя се качва на втория етаж на залата, а там стои финансовият министър.

„Мислех, че между нас няма лични въпроси“, казва той. Отдалечава се, за да говори по телефона. Но не след дълго тя се приближава и страстно го целува. Министърът всъщност е Владо Карамазов, който влиза в този образ в новия сериал „Четвърта власт“. Дългата целувка идва от негова красива колежка – актрисата Деси Моралес, която е в ролята на журналистката Мария Чилева.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall – цени от 0,50 до 5 лева

Това всъщност е една от първите сцени, които тя снима в сериала. Докато чете сценария, все се чуди кой ще е министър Кисьов, когото ще трябва да целува. „То се оказа Владо Карамазов. Викам си: „Е, добре.“ И с Калин Врачански съм се целувала – бях неговата възлюбена във филма „Още нещо за любовта“. Сега съм си поръчала Джордж Клуни“, смее се Моралес. Нищо чудно и това да стане, защото Деси има повече опит в чуждите продукции, които се правят у нас, отколкото в българските филми. В сериали е участвала, но с много малки роли.

В „Седем часа разлика“ е асистентка на свещеник и се казва Галена, а в българската версия на „Женени с деца“ е жена, която влиза в магазина на главния герой и има много малко реплики. Сега обаче в „Четвърта власт“ образът е един от главните. За кастинга за сериала се обажда един от режисьорите му – Стоян Радев. Двамата са работили и преди заедно, а и сюжетът много допада. Пробват я за ролята на разследващата журналистка Мария Чилева и веднага я харесват. В сериала тя се запознава с много от колегите си, а с повечето вече е приятелка. „Обичам екипа, сценария, продуцентите“, казва тя. А и всички около нея много харесват как тя се справя с ролята си.

Съпругът й, от когото Деси взема интересната фамилия, непрекъснато пуска нейни снимки в профила си във фейсбук, към които пише: „Моята жена е тв звезда.“ Той се казва Джоел Моралес и също е в киносредите, но е от другата страна на камерата, защото е асистент-режисьор. Двамата се запознават през 2001 г., когато той пристига в България от САЩ да снима филм. Деси не участва в него, но шефът на компанията, към която работи Джо у нас, е съпруг на една от най-близките й приятелки. Той и жена му канят актрисата на вечеря, на която е и Джо. Подават си ръка, поглеждат се в очите и оттогава са неразделни. Той приключва работата по филма и се прибира в Америка, тя му отива на гости. После той идва пак в България и така цяла година. Деси забременява, двамата решават да се оженят и той да заживее в страната ни. „Ако някой ви каже, че няма такова нещо като любов от пръв поглед, не му вярвайте“, усмихва се актрисата. Сватбата им е скромна. Тя не е облечена в традиционната булчинска рокля, защото е бременна в осмия месец. За церемонията от САЩ пристига само една от сестрите на Джо. Подписват в ритуалната зала и после всички се отправят към дома на младото семейство. Месец по-късно се ражда и първото им дете – дъщеря им Летисия София. „Едната от сестрите на мъжа ми се казва Летисия, а София идва от името на града, който толкова обичам“, обяснява Деси. Четири месеца след раждането тя, бебето, родителите и сестра летят за Калифорния, за да се запознаят със семейството на Джо. „Баща му и майка му са мексиканци, но той е роден в САЩ. Живеят в Ориндж Каунти и са много топли хора, веднага ме приеха“, разказва Моралес.

Две години по-късно се ражда и синът им. Той има цели три първи имена – казва се Салвадор Джордж Енрике. „С името му беше голямо приключение. Беше ми много на сърце Рики, защото звучи хубаво Рики Моралес“, разказва тя. Но съпругът иска да го кръсти на баща си Салвадор, тя – на своя – Георги. Пък и Рики да има. Когато идва сестрата да пита как ще се казва детето, Деси седи и плаче, защото не може да реши. „Какво прави 9 месеца“, я пита шеговито жената. Накрая Джо казва думата си – ще бъде Салвадор Джордж Енрике. Сега някои от роднините му викат Гоше, но най-често се обръща на Джорджи.

И той, и сестра му вече имат своя дебют като актьори. Тя – още в корема на майка си, докато Деси снима филм с Жан-Клод ван Дам. А когато става 3-годишна, самата Летисия играе дъщерята на екшън актьора в друг филм. Кариерата на брат започва, когато той е на 2,5 г., но не пред камера, а в театъра. Той се появява в мюзикъла „Мис Сайгон“ в Музикалния театър, после играе и в „Котки“. Това лято пък двамата са децата на Стефка Янорова във филма „Омбре“. Той е по едноименната книга на Емил Тонев, който е сценарист и на „Граница“.

Летисия, 11-годишната дъщеря на Деси, има роля и в „Четвърта власт“. Тя се появи в епизода, който БНТ 1 излъчи миналата неделя. В него Летисия играе болно от левкемия момиче. Когато брат разбира, че и тя има роля, веднага пита: „Аз защо няма да участвам?“ „Защото нямаме нужда от маймунки“, отговаря му Летисия. Преди няколко дни разказва на майка си, че един от приятелите му го питал защо майка му се целува с друг мъж. „Не знам, им казал“, смее се Деси.

Макар и двамата да се изявяват като актьори, майка им не знае дали ще продължат по нейния път. За нея обаче актьорството е сбъдната мечта. От малка все си правели концерти и театри със сестра , а за публика нареждали играчките или викали родители и съседи. Не я приемат в НАТФИЗ два пъти. След втория се прибира вкъщи и вижда списание с Велко Кънчев на корицата. На него пише, че той приема актьорски клас в Славянския университет. Деси проверява и разбира, че тази година проф. Христо Христов ще прави клас. „Обадих се на Тодор Колев да го питам. „Въобще не се чуди, моето момиче, кандидатствай веднага“, ми каза. И професорът ме прие“, разказва Деси. Още като студентка започва да снима в чужди филми. Досега е работила със звезди като Крисчън Слейтър, Дани Глоувър, Доналд Съдърланд. Още си спомня как на снимачната площадка Морган Фрийман запретва ръкави и помага да се закрепи паднала тента. „Те са много обикновени хора. Когато свършат снимките, искат да правят подаръци, разменят имейли“, разказва Деси.

Последно Джо работи по филм със Салма Хайек, но покрай грижите за децата и сериала „Четвърта власт“ Деси не успява да се срещне с нея.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти