Любен Христов: Радвам се, че ме хванаха да продавам дрога!

1
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

Любен Христов е роден на 19 юни 1985 г. Завършва семестриално испанска филология в Софийски университет “Свети Климент Охридски”. След това учи музика при Етиен Леви в НБУ. Любен е 5-о поколение музикант. Родителите му са цигулари. Баба му и дядо му пък са били еталон за него. Те са го и отгледали. Миналата седмица бунтарят Любо отпадна от надпреварата в “Музикална академия”, но определено успя да остави следа след себе си. За краткото време на престоя си в шоуто татуираният мачо успя да се изпокара с журито, да обиди някои от участниците и… да покаже най-големите си слабости. Именно за тях е и откровеният ни разговор с него.
– Любо, във визитката ти в „Музикална академия” описваш нелекия си, а на моменти и откровено труден път до момента. Имал си проблеми с наркотиците. Бил си наркодилър! Защо залитна в тази посока? Какво „спасение” видя в това и съжаляваш ли?
– Фактът, че около теб наркотиците ги има постоянно, сам по себе си е проблем. Обяснявам си залитването като слабост от моя страна. Съжалявам най-вече за пропиляното време и затова сега се стремя да не гледам назад.

– Ако не те бяха хванали, докато продаваш дрога, означава ли това, че щеше да продължиш да го правиш? Малко ми звучи като: имах преломен момент и той промени събитията…
– (замисля се) Мисля, че щях да спра по някое време, но се радвам, че ме хванаха, за да се усетя от по-рано.

– Преди години мъжът на майка ти те изгонва от вкъщи. Защо и как се случи това?
– Имахме неприятен семеен скандал с майка ми на тема оценките ми в училище, който ескалира много неприятно… Всички се изнервиха… А нервите играят лоши шеги на хората понякога…

– Чуваш ли се с майка си сега? Разбрах, че имаш и сестра…
– Имам две сестри и брат. Чувам се с всички и сме в нормални отношения.

– Бил си в католическо училище. Човек трудно обвързва неспокойния бунтарски дух, наркотиците с… молитвата, смирението…
– Така е, но по времето, през което бях в католическото училище,

не взимах никакви наркотици

(усмихва се).

– Какви белези има останали в момента в теб, в душата ти?
– Предполагам, че общоприетите понятия като “слабост”, „комплекси за малоценност” и т.н. са вътрешен демон всекиму. Не обичам да ги определям като „белези”…

– Вярваше ли, че в „Музикална академия” ще изпъкнеш наистина само заради музиката? Мнозина си мислят даже, че присъствието ти е било с цел провокация към останалите – за да стане шоуто!
– Нека хората мислят, каквото желаят, това е тяхно лично право! Аз лично вярвам в работата и развитието си и тази вяра остава непоклатима!

– При една от нажежените ситуации в академията с Петя Буюклиева ти намекна, че родни звезди са „взимали от бялото”, докато са обикаляли сцените, че ти си им бил доставчик… За какво по-точно говориш, бъди честен? Кои са тези звезди?
– Нямах предвид конкретно “звездите”, а хора със сходни черти на характера. Това визирах с „такива като нея”.

А защо я имаше бясната агресия в теб спрямо същите тези звезди? Ти обиди Петя Буюклиева, Кичка Бодурова, с Георги Христов влязохте в пряк словесен дуел…
– Кичка нямам спомен да съм обиждал! Петя може сама да прецени дали да приеме мнението ми като градивна критика или да се обижда и да го приема като нападка. Колкото до Георги Христов, мога да призная, че понякога шегите ми са неуместни, но, доколкото забелязах, неговият хумор не отстъпва по хапливост!

– Още с влизането си пък отправи неформална атака и срещу Етиен Леви. И изказването, че той е „ретро” и е „спрял развитието ти”, беше, меко казано, нелепо, защото Етиен стотици пъти е доказвал обратното!
– Да, казах, че

той е възпирал моето развитие

но и на младите като група хора. Етиен е много близък мой приятел и мой учител и аз го уважавам въпреки различието в мненията, получаващо се понякога.

– Можеш ли да намериш сила в себе си да се извиниш на всичките тези хора? Освен ако не вярваш, че си постъпил правилно…
– Не смятам, че освен на Етиен, с когото разговарях веднага, щом влязох в къщата, има някого, на когото дължа извинение! Ако има обидени или афектирани, ще кажа само, че с нито едно свое действие не съм целял съзнателно такъв резултат и може би приемат някои неща твърде присърце… Аз нападам много рядко, обикновено избягвам конфронтациите, но когато се налага – се браня що-годе аргументирано и обосновано… колкото и да викам (усмихва се)!

– За Петя Буюклиева и Кичка Бодурова заяви, цитирам: „Ще ги скъсам и двете” – малко преди елиминациите! Но не стана така…
– Прея ще се погрижи за тях (смее се).

– Когато в академията заяви, че Фънки е дебел, дори май го и напсува, изглеждаше доста уверен в думите си. След това, на сцената, когато той посече с коментар изпълнението ти, ти стоеше като първокласник до стената… Защо са тези метаморфози?
– Защото прагът в този момент се е проявил уместно (усмихва се)! Има си място и време за всичко. Не смятам че има някой сред зрители, публика или екип, който би одобрил евентуална “каубойска свада” насред концерт (усмихва се)!

– Мислиш ли, че пееш чисто, вярно? Защото си мисля, че беше елиминиран от академията не само заради прекомерната провокативност, но и заради откровеното фалшиво пеене…
– Потресаващо бе изпълнението ми на “Оейзис”, за това вече поех пълна отговорност! Имам огромни проблеми със самочувствието на сцената, което играе ужасни шеги на въздуха и тоновете на гласа ми. Това е въпрос, върху който мисля да работя, но тъй като имах възможност да гледам всички концерти дотук детайлно, съветвам всички ГОРЕЩО да обърнете специално внимание на последния трети – и по-специално на някои „златни” наши „гласища”, които, както казва Здравко,

очевадно страдат от същите “интонационни” проблеми

(усмихва се).

– Оттук нататък накъде?
– Напред и нагоре!

– Кой ще спечели „Музикална академия” според теб?
– Искам да е Прея с цялото си сърце, но истината е, че Поли Генова е… много, много сериозен претендент в моите очи!

Едно интервю на Анелия ПОПОВА