Британската кралица няма пари за ремонт на дворците

13
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

За да бъде спасен дворецът Уиндзор от разрушаване са необходими 60 млн. паунда. Над 30% от кралските имоти се нуждаят от спешен ремонт, съобщава вестник La Repubblica. Когато в Лондон вали дъжд слугите на Елизабет II тичат с кофи, с които събират водата проникваща през дупките в покрива. Това е само един от много примери, с които може да се опише състоянието на Бъкингамския дворец и Уиндзор.

Пари няма, тъй като парите, които определените за кралицата средства в размер между 37 и 44 млн. паудна на година отиват за заплати на персонала, пътувания и различни мероприятия, който на практика се провеждат ежедневно.

На фона на сложната икономическа обстановка на Острова, много са на мнение, че кралицата трябва да ремонтира дворците си за своя сметка, но по информация, разпространена последните дни, главата на британската монархия е останала с „последния си милион” за тази година.

Вариантът да се продадат част от многобройните имоти на кралицата и с тях да се извършват ремонтите не седи на дневен ред, особено като се има предвид, че те се явяват държавни „офиси”, където Елизабет II изпълнява функциите си.