Мариновани пилешки крилца

18
Добави коментар
Vkusi.me
Vkusi.me

Tweet

Pin It

Историята на ресторантските пилешки крилца започва като евтина и бърза закуска в американския град Бъфало през 1964 година. Градските легенди разказват как крилцата били изпържени в много олио, а след това овкусени със специален сос. Крилцата станали хит в Бъфало, а после и в цялата страна. Днес те са предпочитано предястие от малки и големи. На фурна, грил, запържени, натурални или с панировка, те винаги са подходящи за всяка трапеза. Сосът за крилцата е от първостепенно значение, може да ги гарнирате с пикантен или класически, чеснов или обикновен кетчуп винаги ще се получи добре. Насладете им се с добра компания.

Необходими продукти: 1/2 кг пилешки крилца 3 с.л. соев сос 1/2 шише лимонов сок 2-3 скилидки чесън черен пипер подправка за пилета вегета 1 с.л. горчица 1 с.л. кетчуп

Начин на приготвяне: Крилцата се нареждат в тавичка и се заливат в марината от всички останали продукти. След това отгоре се слага малко олио и червен пипер. Киснат най-малко 2 часа. Така приготвените пилешки крилца могат да се пекат на скара, но стават ароматни и хрупкави и панирани. За панирането крилцата се изваждат от маринатата и се топят в царевично брашно. Оставят се малко да попие брашното и се пържат в силно загрята мазнина.

Коментари

коментар(а)

Tweet

Pin It