Диетолог – Варна

1
Добави коментар
fairmen
fairmen

Д-р Мартин Платников

специалност Диетолог.

Работи в Частен кабинет

 Град Варна Област Варна

Телефон: 0888 453 037 ; 0890 306 354 ; 0876 263 536

Имейл:
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Уеб сайт: platnikov.com

Образование и професионален стаж:

    Роден на 27.11.1966г.     1985г. завършил ТИХ „Д. И. Менделеев” – технология на органични и неорганични в-ва     1994г. завършил МУ Варна     1995г. завеждащ вътрешно отделение гр. Царево Бургаска област     1997г. директор на общинска поликлиника с. Ново село гр. Русе     2000г. общопрактикуващ семеен лекар / GP / с. Ново село гр. Русе     2002г. частна практика гр. Варна     2003г. частна практика и сътрудник в центъра на д-р Л. Емилова     2008г. диетолог в МЦ “Black sea”.

Специалности и квалификации:

    Спациализира хранене и диететика – МА София     Аюрведична медицина – българският филиал на „Европейски институт за ведически изследвания“ гр. Монпелие, Франция     Мениджмънт в здравеопазването – ИУ Варна

 Индивидуалният диетичен режим може да се облегне на широк диапазон хранителни въздействия например: балансирана диета, гладуване на течности, плодове или зеленчуци, нисковъглехидратна диета, високобелтъчна диета и т.н. Тези въздействия могат да бъдат комбинирани по различен начин в индивидуален диетичен план в зависимост от това дали се търси очистване с цела лечение или целта е трайно снижаване на теглото при здрави пациенти. Процесът на отслабване и лечение се планира, провежда и зависи от следните фактори:

    специфичните особености в обмяната на пациента     хранителни навици до момента     актуални и минали заболявания     показания от кръвни и други изследвания     целите които си поставя пациента     възраст     сезон

Лечението на всяко заболяване изисква наред с медикаментозните и инструментални въздействия да бъде назначен и съответен специфичен хранителен режим. Това се прави с цел от една страна да се облекчи дейността и да се улесни възстановяването на заболелите органи, а от друга – да се подпомогне действието на медикаментите.

Освен този конвенционален подход в последно време все по-голяма популярност добиват природни лечебни методи, с които се избягва ползването на медикаменти. Тези методи, прилагани откъснато в някой медицински и спа центрове, всъщност са части от една цялостна система за лечение и хармоничен живот – аюрведичната.

С методите на аюрведичната медицина заболяванията могат да бъдат установени още в много ранен етап, когато субективно е налице дискомфорт, но функционалните нарушения не са довели до промяна в изследванията, т.е. на този етап официалната медицина не може да регистрира болест. Именно това ранно диагностициране дава възможност да се прилагат по-деликатни лечебни въздействия. По този начин се избягва по-агресивното медикаментозно третиране, което е свързано винаги със странични ефекти. С най-голямо значение в основата на лечебния процес в аюрведичната медицина стои оптимизирането на хранителния режим. Методологията, с която се борави, дава възможност за определяне начина на хранене на конкретния пациент, така че организмът да възстанови баланса във функциите си. Оздравителният процес се осъществява единствено от храните, подправките и билките, които са специфични за индивидуалните особености на конкретния пациент и съответното заболяване. Определянето на адекватна диета, включваща храни, които балансират функциите на организма, има и профилактично значение, т.е. ще предпази от възникване на заболяване.

В зависимост от стадия, тежестта и спецификата на заболяването лечението ви може да комбинира препоръчан от мен диетичен режим с медикаментите, които приемате, или да бъде изцяло диетично, базирано на природоориентирано хранене.