Отец Амбарев поведе протеста на Казанлък срещу правителството

13
Добави коментар
rhp
rhp

Още по темата

Хаос на Позитано: БСП се цепи на две за День Победы

2015-04-16 14:44:53

Вечният бунтар отец Димитър Амбарев поведе и протестите на жителите на Казанлък срещу намеренията на правителството да превърне учебна база на МВР в затворен тип общежитие за бежанци. 

Духовникът, който от зората на демокрацията, присъства на всички протести, благослови тази вечер жителите на Казанлък, на поредния митинг, който събра над 3 000 души от града и областта. 

Ако сами не си отвоюваме правата и не защитим интересите на българите, има опасност да застрашим националната сигурност. Допускайки бежанци в сърцето на България, да изложим на риск живота и бъдещето на милиони сънародници, обяви на митинга тази вечер духовникът.

Той подчерта, че хората от района на Казанлък са състрадателни и боголюбиви, съпричастни към проблемите на пострадалите от режима в Сирия, но няма яснота какви реално хора влизат в държавата нелегално, посочи отец Амбарев.

Според жителите на Казанлък допускането на бежанците в сърцето на Розовата долина е изключително опасно, защото в района на предвидената полицейска база се намира вододайната зона на Казанлък, там са съсредоточени цехове за производство и складове за съхранение на оръжие и боеприпаси. Според експерти, ако недай Боже, бъде взривено някой от депата с муниции, ще хвърчат керемидите в съдения Габрово. Хората на Казанлък предупредиха правителството да не заиграва с националните интереси и преди всичко да гарантира правата на българските граждани. 

Протестни ноти са изпратени от хората на Казанлък до президента, премиера, Народното събрание. А жителите на Розовата долина предупреждават, че ако не бъдат чути, ще предприемат блокади на основните пътни артерии и ще обявят гражданско неподчинение. Според източници на Faktor.bg протеста тази вечер е бил поканен да присъства и Старозагорският митрополит Галактион, но той деликатно отказал, с оправданието, че е зависим от определени кръгове.