Най-хитовите анимационни филмчета от доброто старо време

1
Добави коментар
borislav88
borislav88

Спомняте ли си с носталгия за онези детски филмчета, които ви караха да стоите пред телевизора с часове? Или пък да ги чакате с дни? По онова време, когато нямаше дистанционни, а каналите на телевизията се брояха на пръстите на едната ми ръка. Е, опитах се да събера тези филмчета, които ще гледате и сега с омиление и ще си спомните невероятното детство.

1. Плодчетата – www.vbox7.com/play:8dd16d57 – Това са момичето със смешни дрехи, ананасчето Гаспачо, Раничко и Трънчо. Момичето със смешни дрехи всеки път раждаше по някоя и друга гениална идея, Ананаса винаги се забъркваше в неприятности, Банана всеки път вадеше от тази малка чантичка по нещо огромно като балони, кораби, палатки и други, а Кактуса всеки път прецакваше ситуациите. 

2.Барбароните – www.vbox7.com/play:19b2fe2a – Това детско е доста старичко и много малко хора го помнят. Става дума за едно семейство Барбарони и тяхния баща Barbapapa. Идеята на детското е, че тези съзнания се превръщаха в различни форми, а Barbapapa се грижеше за всички, или поне се опитваше.             

3. Капитан Планета – www.vbox7.com/play:67a1323e – Детското беше много популярно и много любимо на всичко от нас. Почти всеки тайничко си мечтаеше за такъв пръстен. Накрая се събираха 5-те “стихии’ и излизаше Капитан Планета, който се бореше с лошите, които нарушаваха екологичното равновесие. До колкото знам и това е единственото детско с екологична насоченост.                                    

4. Волтрон – www.vbox7.com/play:83f5842f – Мнозина помниме Волтрон и Защитникът на Вселена. Става дума за 5-те лъва, които формираха Волтрон и любимата реплика на повечето от нас: “А аз ще формирам главата”. Волтрон се бореше с чудовищата, които искаха да завладеят планетата, на която пребиваваха нашите герои и най-вече да откраднат принцесата и да разрушат ултра-модерния замък.         

5. Конникът и Звездните Шерифи – www.vbox7.com/play:aba16b9e – Става дума за 4-ма приятели, които се бореха с едни да ги нарече извънземни и всеки път като убиеха някого и той се връщаше в другото измерение. 4-мата приятели бяха конникът, който им беше лидера, един каубой, един състезател и една дама, която почти през цялото детско спасяваше с помощта на другите 3-ма баща си, който беше отвлечен. Тези хора си имаха кораб и кораба се формираше на робот, подобен на Волтрон.

6. Грижовните мечета – www.vbox7.com/play:c05d9444 – Ставаше дума за едни меченца, които имаха разни лунички, сърчица, звезди и т.н. на коремчетата си. Те бяха добри и помагаха на който могат. Имаше едни кофи за боклук и оттам идваха неприятелите им. Като влезеш в кофата и влизаш в техния свят. Най-характерното беше, че от коремчетата им излизаше силен лъч, когато се съберат всички.

7.  Чип и Дейл – www.vbox7.com/play:4f16fecc – Спасителния отряд съставен от 2 карерички Чип и Дейл, от един дебел мишок луд по Сирене – Рокфор, от една малка женска мишка и от Чип – Мухата, която все помагаше на дебелия мишок. Караха едно малко самолетче и все помагаха на хорага, като през цялото време Чип и Дейл се караха, като Чип беше сериозния е Дейл беше веселяка и непокиста.

8. Патешки Истории – www.vbox7.com/play:0e46f254 – Добре дошли в часа на Дисни по Канал 1 всяка събота и неделя. Скъперника чичо Скрудж, Племенника Доналд Дък, както и Хюй, Дюй и Луй. Проблеми им създаваха Бандата Бийгъл, която искаше да обере Трезора с паричките, както и Маджика, която искаше да вземе първата спечелена паричка на Чичо Скрудж – Паричката Късметче. Всички го помниме това!

9. Семейство Флинстоун – www.vbox7.com/play:8c49e3a2 – Ябадабадууу. Помниме отлично Фред и Уилма, както и Барни и Бети. И 2-те двойки си имаха деца – Пебълс и Бам Бам, която беше изключително силен. Да не забравим и домашния любимец на сем. Флинстоун – Дино. Живееха в каменната ера, използваха разни животни като домакински електроуреди и караха колата с крака, като спираха с пети. Класика

10. Гумените Мечета – www.vbox7.com/play:977cdc0f – Отново Часът на Дисни. Ставаше дума за едни мечета, които живееха в гората и пиеха от вълшебния елесир. Той им даваше силата да скачат много нависоко, както и надалече. За да има баланс лошите герои бяха Херцог Трън, който искаше да открадне елексира и неговия помощник Мазньо, който буквално му целуваше краката, само и само за да му се мазни.

11. Пчеличката Мая – www.vbox7.com/play:12efb76c – Бледи са ми спомените за това култово детско. Спомням си, че пчеличката Мая непрестанно си играеше с цветята и търсеше нови разновидности с един буквар, имаше един много добър приятел и често се въвличаха в бели. Песничката беше доста култова по онова време.

12. Скуби Дуу – www.vbox7.com/play:0a2e4683 – Вече на повече от 40 години Скуби Дуу стой по хитовите класации. Заедно с неговия добър приятел Шеги и техните приятели, те успяваха да разкрият мистерии, свързани с чудовища. Характерно беше, че Скууби все разкриваше историите, като хващаше крадеца по много непохватен начин. Тук е мястото да спомена и за братовчеда на Скууби, който сигурно сте забравили – Скрапи. Това беше едно малко кученце, което беше безстрашно и много бойно.

13. Looney Tunes – www.vbox7.com/play:16130966 – Това е едно от най-хитовите детски. В това заглавие влизат и Бъгс Бъни и Дафи Дък, Порки, Сълвестър, Туити, Койота и още много знайни и незнайни герои.

14. Tiny Toons – http://www.vbox7.com/play:910d384b  – Всеки помни Looney Tunes, но сякаш забравяме за Tiny Tunes. Става въпрос за същите герои, но като деца. Беше също ужасно смешно, като героите бяха направени много сладки и бяха приятели всичките.

15. Том и Джери – www.vbox7.com/play:5d9b3aef – Том и Джери е едно от любимите детски на всички ни. Спомняме си как Том упорито преследваше Джери, а Джери от своя страна му погаждаше номера. В някои епизоди влизаха и други герои като еднок куче на има Спайк и сина му Тайк, едно патенце и една мишка с памперси – Тъфи, която все се напиваше без да иска.

16. Том и Джери Деца – www.vbox7.com/play:fe6b6699 – Даваха го сутрин по Канал 1. Беше много веселяшко, като доста повече участваха и Спайк и Друупи. Историята се припокрива с оригинала, като тук просто са деца. Сладурско беше направено.

17. Костенурките Нинджа – www.vbox7.com/play:a21aa5ae – Класика! Става дума за 4 костенурки – Рафаело, Донатело, Леонардо и Микеланджело, съответно с атрибутите им мечове, ножове, тояга и нинджако. Бореха се срещу Шриодер, като им помагаше техния учител, който от човек се беше превърнал в Плъх-водач на костенурките.

18. Сънчо – www.vbox7.com/play:28bfd4de – Всяка вечер в 19:50 по Канал 1 звучеше тази песничка, която ни приспиваше заедно с някоя много интересна история.

19. Пинко Розовата Пантера – www.vbox7.com/play:48f764fe – Мисля, че всеки знае за Розавата Пантера, на която непрестанно и се случваха разни премеждия или пък дразнеше своя съсед. Едва ли помните историите, но музиката към детското е вечна.

20. Пиф и Еркюл – www.vbox7.com/play:7dbcd61b – Разправя се за Котка и Куче, който през цялото детско хем се опитват да бъдат приятели, хем непрестанно се бият. В тяхните истории участва един полицай, който почти винаги им държи сметка за тяхните действия и една улична лампа, която им дава съвети.

21. Мечето Ръкспин – www.vbox7.com/play:c4e7fde1 – Става дума за едно мече, която непрестанно пътуваше нанякъде и изучаваше нови земи. Имаше приятел една жълта мравка и един учен, който пътуваше с тях. От другата страна имаше едно зелено чудовище, което ги следеше и им пречеше да си вършат работата.

22. Ну Погоди – www.vbox7.com/play:c3c840b2 – Това е така да се каже руската версия на Том и Джери. Вълка преследва заека, като заека му спретваше разни номера, а вълка беше доста глупав. Най-известната реплика е Ну Заяц, Ну Погоди.

23. Чебурашка – www.vbox7.com/play:b57dd0ef – Руската класика за едно много сладко създание с големи уши и детски очи. Приятел в игрите му беше Крокодила Гена, който беше добряк, а песничката от филмчето се чува и до днес.

24. Малчовците – www.vbox7.com/play:ff1492fe – Малките Човечета, които живееха под града и излизаха от вентилираните шахти. Никой не знаеше за тяхното съществуване освен едно момченце. Един от най-смешните герои беше Динки, който все се забъркваше в неприятности и една костенурка Слик, на която и даваха непосилни задачи. В Края на всеки епизод имаше видео с Направи си сам.

25. Светулковците – www.vbox7.com/play:e51a1080 – Светулковците събираха лунни капки за да могат да светят. Те пиеха тези капки и така светеха. Имаше едно много лакумно светулче, която изпиваше всичко. От другата страна на гората в едни ровове живееха мулините, които искаха да откраднат някой от светулковците.

26. Картофчетата – www.vbox7.com/play:327961af – Поредното детско, което даваха сутрините по Нова Телевизия. Тези картофчета бяха много забавни, като малките ходеха на училище, а големите на работа. Фразата им беше: Винаги готов картоф!

27. Малкото Пони – http://www.vbox7.com/play:5e1939e4  – Малкото Понии, Вятъра Гонии. Песничката беше невероятна, а понитата живееха на една полянка, всички задружно в една бяла къща. От другата страна на дъгата жеевше едно момиченце – тяхна приятелка и когато имаха нужда от помощ отиваха при нея. Имаше и понита еднорози, които можеха да изчезват и да се появавят на друго място.

28. Малкото Пони Tales – www.vbox7.com/play:904d7ec7 – Това лично на мен повече ми харесваше. Ставаше дума за понита, които бяха ученици и се събираха и си купонясваха. В него участаваха Нотка, Кръпка, Зора, Бонбон и други сладури.

29. Смехораните – www.vbox7.com/play:d0741087 – Това бяха едни малки маймунки, които говореха смешно и вършеха чудати неща. Имаха най-различни изобретения и лошите маймуни искаха да им ги откраднат.  Анимацията е доста стара.

30. Капитан Цубаса – www.vbox7.com/play:b499d9b1 – Едно японско детско, което остана класика и до сега и даже наскоро го обновиха, разбира се лошо. Разправя се за едно момченце футболист, който е капитан на отбора. Идеята на детското е да се пресъздаде футбола. В мачовете преобладаваха шпагатите и волетата.

31. Банани с пижами – www.vbox7.com/play:272aa5f8 – Банани с пижами го даваха по Лека нощ деца. Не беше много поучително, но беше доста забавно. Става въпрос за 2 банана с пижами – Б1 и Б2 и тяхните приятели мечетата, с които играеха.

32. Уди Кълвача – www.vbox7.com/play:91af60ab – Историята за Кълвача Уди е известна на всички по целия свят. Уди е известен с неговите невероятни приключения и неприятностите, които върши на съседа си. Смеха му е известен по цял свят и е много труден да бъде имитиран.

33. Семейство Адамс – www.vbox7.com/play:6e98e93e – Това е едно от най-чудети семейства живели някога. Хората ги е страх от самото семейство и от начина им на живот, но те всъщност да големи добряци. Известни са в това, че си играят с томахавки, заравят се в гробища и най-добрите им приятели да духове. Картинката завършва с една ръка, която ей така си ходи из къщата и дори има разум.

34. Приказките на Братя Грим – www.vbox7.com/play:d2ca7177 – Не мога да не отбележа златните приказки, които ги даваха по Нова Телевизия. Бяха направени така увлекателно и ясно преразказани, че и да не сме чели съответната приказка ще я разберев с всяка една подробност. Скоро се опитаха да ги обноват и ги кръстиха Вълшебните Приказки, но определено старите приказки са най-добрите.

35. Семейство Мейзга – www.vbox7.com/play:38dec3e2 – една от класиките на унгарското кино. Става въпрос за едно Уж нормално семейство. Бащата е тип „дребният човечец“, кротичко работлив, той слуша жена си и трепери пред шефа си. Майката е не твърде интелигиентна и често капризна, тя очаква мъжът й да решава всичките проблеми на семейството. Дъщерята обича котката си и все иска помощ от брат си за уроците, който от своя страна е дете-гений.

36. Тримата Глупаци – www.vbox7.com/play:e600e052 – Тук описанието е ненужно. Анимацията, с която страната ни се гордее. Станала попурярна в доста страни, като е характерно в нея повече действия и по-малко думи.

37. Кро – www.vbox7.com/play:71a82ffc – Поредното детско давано по Нова Телевизия. Разказва се за 1 мамут – Фил, който живее в 20-ти век, благодарение на това, че е паднал в глетчер и е замръзнал. Открит от докрор Си и сина и той разказва историите си за 1 момче Кро, който живее заедно с неандерталците Нанси, Ог, Боб и Гог и с мамутите, най-известни от които Ърл и Моджо.

38. Ейнджъл – Детето на цветята – www.vbox7.com/play:545b19a4 – Тази анимация е много стара. Разказва се за 1 момиченце, което обикаля почти цял свят в търсене на нещо. Забравих за съжаление какво търсеше, но във всичките епизоди пътува. Компания и правят една котка и едно дебело куче.

39. Смърфовете – www.vbox7.com/play:f786f539 – Може би една от пърните анимации. Бледнеят ми спомените за какво ставаше въприс, но знам, че имаше един човек, който все искаше да ги хване, а те все се измъкваха.

40. Капитан Балу – www.vbox7.com/play:ba24fad9 – Веселяка Балу все решаваше разни загадки и се бореше с едни горили, които искаха да им нарведят. Негова копмания бяха едно малко мече, което му беше приятел и с което най-часто летяха в самолета на Балу, една маймуна търговец и един тигър, който ремонтираше самолета.

41. Тимон и Пумба – www.vbox7.com/play:033e8439 – Едва ли някой не знае тези герои. След филма Цар Лъв Дисни решиха да направят и сериалче с тях. Беше изключително смешно. Всички знаем стратегията по която живеят – Хакуна Матата!

42. Спайдърмен – www.vbox7.com/play:f28150ee – Любим на мнозина. Питър Паркът ухапан от паяк в една от лаборатироите. Това му дава невероятни способности – бързина, сила и 6-то чувство. Убиват чичо му Бен и тогава той започва да се бори срещу злото в един костюм. Влюбен в съседката си Мери Джейн

43. Батман – www.vbox7.com/play:d4dd1d44 – Забравихте ли това детско? За много хора Батман е просто филм, но всичко тръгва от това детско, да не кажем, че и от комикс още преди това. Детското беше изключително популярно, а самата история всички я знаем благодаранеие на филмите, които опресниха наскоро паметта ни.

44. Супермен – www.vbox7.com/play:d3b9c154 – В края на 90-те “битката” беше кой е по-добър – супермен или батман. Супермен е човек от планетата Криптон, който има нечовешки сили и спасява хората от бедите, които го сполетяват.

45. Железния Човек – www.vbox7.com/play:8d4802ec – Железният човек беше един милиардер, който освен, че е много богат е и много умен. Той всъщност е учен и изобретява този железен човек за да се бори срещу злото. Специфичното беше, че самия костюм излиза от куфарчето му.

46. Фантастичната четворка – www.vbox7.com/play:ea76597b – 4-ма човека попадат с тяхния космически кораб на непозната планета. Едва успяват да оцелеят, но там придобиват неестествени способности. Жената може да става невидима, момчето може става огнен човек, мъжа на жената става Mr Fantastik и може да си разтяга цялото тяло, а последният се пръвръща в оранжево чудовище, което притежава нечовешка сила.

47. Маската – www.vbox7.com/play:9e1cc17e – Историята беше направена и на филм преди години. Най-обикновен чиновник намира вълшебна маска. С нея се превръща във веселяка Маската, който обича да се забавлява и да се преобразява с различни костюми. Характерното за Маската е, че не изпитва болка и вади от своите джобове, каквото си пожелае. Често се заяжда с 2-ма полицаи, като им дига гащите до главата.

48. Лабораторията на Декстър – www.vbox7.com/play:e6d08bd1 – Беше хит в златните години на Cartoon Network. Историята се разправя за едно момченце гении, който има лаборатория под къщата, в която живее. Почти целия си живот прекарва там, изобретявайки по нещо. За съжаление той има и сестра, която само му пречи на изобретенията и във всеки епизод го въвлича в неприятности.

49. Соник – www.vbox7.com/play:329f027a – Това е историята на най-бързия таралеж в света. За жалост стана популярен по-скоро с телевизионните игри, отколкото с детските. Таралежа може да се върти и така да преминава препятствия. Компания му е неговото приятелче, което може да лети с помощта на опашката си.

50. Покемон – www.vbox7.com/play:96ea6c31 – Много популярно детско от преди години. Става въпрос за едни животинки, всяка от която си има стопанин. Всяка животинка има някаква способност, която да използва в битка. Те излизат от едни топки и се бият срещу другите. Най-известният покемон е Пикачу, който пускаше ток.

51. Бамсе – http://www.vbox7.com/play:bdbdbbbf35 – Много малко хора помнят Бамсе. Мечето, което ядеше великански мед и ставаше най-силното мече на света. Негови приятели бяха костенурката Черупко и един заек на име Скокльо, който обожаваше морковите. Наистина класическо детско.

52. Попай Моряка – www.vbox7.com/play:b152f52f – Попай Моряка е емблематичен герой от нашето детство. Той е добряк, но лошия Бруно все иска да му направи някой лош номер или да му вземе момичето – Олив. Попай яде спанак и става силен и тогава винаги успява да се справи в кроя на филмчето с Бруно.

53. Доктор Злобюл – www.vbox7.com/play:eda70136 – За съжаление почти нищо не си спомням от това френски детско. Знам само, че главните герои бяха Страшаро и Зомбайо. А доктора се казваше Злобюл.

54. Франклин – www.vbox7.com/play:664508ab – Франклин можеше да брои до 10, да си връзва обувките и да закопчава копчета. Всеки път с нещо подобно запчваха историите, както и книжките за него. Става дума за едно костенурче, което го спохождат редица приключения.

55. Funnybones – www.vbox7.com/play:6d8b4ea0 – В една тъмна тъмна уличка, в една тъмна тъмна къща, през един тъмен тъмен коридор имаше един тъмен тъмен килер и в него имаше два скелета и куче скелет. Който не е гледал това детско много е изпуснал. Тези скелети бяха голями симпатяги и имаха невероятни истории.

56. Кураж – Страхливото Куче – www.vbox7.com/play:809b1f40 – Отново детско от златните години на Cartoon Network. Главен герой беше това куче, което имаше нелека съдба. Дядото непрестанно се превръщаше в някакви зомбита или го крадяха извънземни или нещо паранормално ставаше и кучето все трябваше да спасява стопанката си от него.

Опитах се с продължение на много работа, много труд и най-вече много желание да събера най-големите класики на нашето време. Предполагам, че нещо съм изпуснал, но благодарение на вашата помощ ще мога да добавя всичко, което искате и да стане класацията пълна! Надявам се, че не ви е отегчило, а напротив – забавлявали сте се от сърце и сте си спомнили с умиление за детските години!