Apple представи новите iPad Air, iPad mini и Mac Pro

23
Добави коментар
yApple

Apple представи новото пето поколение на iPad и втората версия на iPad mini, които се отличават с обновен софтуер и хардуер, но не и революционни промени.

Новият iPad Air е по-тънък и лек (7,5 мм), но и по-мощен. Той запазва 9,7-инчовия си Retina дисплей, но е с по-тънка рамка около екрана си. Таблетът използва 64-битовия А7 процесор, който дебютира с iPhone 5S, както и копроцесора М7, пише Mashable.com.

Таблетът разполага с 5МР iSight камера, Full HD камера на предния панел, два микрофона, а батерията му осигурява 10 часа работа. Устройството идва у нас след 1 ноември. 

iPad mini

iPad mini също е обновен с Retina дисплей с по-висока резолюция. Диагоналът на екрана си остава 7,9 инча. Резолюцията е 2048х1536, колкото е и на iPad Air и на предния модел на iPad. Новият iPad mini също ще използва процесор А7. Продажбите му започват „по-късно през ноември“.

Таблетите се предлагат с богата гама допълнителни аксесоари, включително и нови калъфи. 

Обновени са пакетите приложения iLife и iWork, които целят да повишат ефикасността на работа с мобилни устройства. Те обхващат широк спектър от възможности като редакция на видео, аудио и снимки, различни документи, презентации. iLife вече ще се предлага безплатно, но с покупка на ново устройство на Apple.

Mac OS X Mavericks

Apple представи и серия малки обновления за операционната си система Mac OS X Mavericks. Резултатите от тях са най-вече увеличено време на работа на батерия за лаптопите. По-голямата новина при Mac OS X Mavericks е, че платформата вече ще е безплатна.

Безспорно събитието в Сан Франциско, събрано някак си само в 90 минути, принадлежи на Mac. Новият 13-инчов MacBook Pro е по-лек и тънък. Той използва последното поколение Intel Haswell процесор с Intel Iris графичен контролер и издържа до девет часа на батерия. Оперативната памет е 4GB, а дисковият капацитет 128GB SSD. Запазва се и Retina дисплеят. 

MacBook Pro 

15-инчовият MacBook Pro има още по-мощен хардуер от последното поколение на Intel. Предлага се и с видео карта на Nvidia. Животът на батерията стига осем часа. Обновени са и останалите модули като Thunderbolt и WiFi. 

Дебют направи и настолният компютър Mac Pro. Алуминиевият корпус е с един вентилатор вместо с 8 както предишния модел. Той е значително по-малък от предшественика си и е с много по-мощен хардуер. Mac Pro има Intel Xeon E5 процесор с версия до 12 ядра. Предлага се с до 64GB DDR3 ECC оперативна памет. 

Mac Pro

„Красавецът“ разполага с две AMD FirePro графични карти с до 12GB памет. За съхранение на данни използва Flash, като може да има до 1TB. На линия е и Thunderbolt 2 за свързване на допълнителен хардуер.