Красиви съвети с рициново масло

1
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

Рициновото масло е източник на здраве и красота, природен еликсир, който ви дарява с нежна кожа, блестяща коса и здрави нокти. Красиви съвети с рициново масло, за да елиминирате несъвършенствата, които ви притесняват.

Рициновото масло е полезно за кожата на лицето

Когато в студените дни вятърът изсушава кожата на лицето, рициновото масло е най-верният помощник на жената. Хубавото е, че се абсорбира бързо и лесно от кожата, като й предава особен блясък, прави по-еластична и успява да я подхрани и хидратира. Освен това рициновото масло е и изпитано средство, което забавя стареенето и предотвратява появата на бръчки, тъй като стимулира производството на колаген в организма. Природният еликсир се препоръчва още при проблемна и суха кожа и слънчево изгаряне.

Съвет: Сутрин и вечер масажирайте проблемите зони на лицето с няколко капки рициново масло.

Рициновото масло е природен лек и срещу акне. За целта, измийте лицето с топла вода преди лягане, за да отпушите порите. След това намажете лицето с няколко капки рициново масло и на сутринта измийте добре. Внимание! Първо проверете дали кожата ви не е алергична към рициновото масло, като капнете и разтриете малко от него върху китката на ръката.

Вижте също: Рициново масло за нежна кожа и блестяща коса

Рициновото масло се препоръчва при напукани устни, тъй като за няколко дни успява да ги направи меки и нежни, готови за целувка. Някои използват природния еликсир, за да се радват на по-дълги и гъсти мигли. Достатъчно е само да намазвате миглите си с рициново масло преди лягане.

Съвети: Може да комбинирате рициновото масло със зехтин, за да почиствате и подхранвате кожата на лицето. При суха кожа съотношението между рициновото масло и зехтина е 1:2, при нормална 1:1, а при мазна 2:1 в полза на рициновото масло.

 

Рициновото масло е полезно за косата

Благодарение на полезния си състав, включващ минерали, протеини и витамин Е, рициновото масло е идеалната природна козметика за косата. Препоръчва се срещу косопад, заплетени краища, изтощена коса.

Вижте също: Подхранваща маска за коса с рициново масло

Природният еликсир заздравява косъма и стимулира притока на кръв към скалпа, като по този начин подпомага растежа на косата. Освен това придава на прическата ви завиден блясъка и мекота. Единственият му недостатък е, че се измива по-трудно, но пък резултатите компенсират усилията.

Съвет: Капвайте няколко капки рициново масло в шампоана си, за да се възползвате от полезните му свойства. Другият вариант е да масажирате косата си с рициново масло 15 минути преди баня.

По желание може да смесите няколко капки рициново масло с 1ч.ч. топло (но не горещо) прясно мляко и да нанесете тоника върху косата си. След това я увийте в кърпа и изчакайте да подейства 30 минути. Накрая изплакнете с шампоан.

Рициновото масло е полезно за ноктите

Природният еликсир подхранва кожичките и ги прави по-меки. Освен това заздравява нокътната плочка и я прави по-гладка и издръжлива.

Съвет: Веднъж в седмицата мажете ноктите си с памук, напоен с рициново масло. След това сложете абсорбиращи ръкави и прекарайте така нощта.

Рициновото масло е полезно за кожата на ходилата
Много жени се оплакват от суха и напукана кожа по петите. Елиминирайте проблема, като периодично масажирате проблемната зона с рициново масло. Използвайте го и при лекуване на мазоли, за да заздравите по-бързо разранената кожа.

23.10.2013/ Христина Спасова