Mercedes C-класа: Първи поглед към новия Mercedes от среден клас

1
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

През 2014 година на пазара ще се появи новото поколение на Mercedes C-класа. Видеоклип разкри някои подробности около модела.

Още по темата

Повече за Mercedes-Benz

» Всички новини
» Всички тестове

След като Mercedes хвърли светлина върху новата С-класа в един малко закачлив видео клип, вече разполагаме с първи снимки от интериора на модела от среден клас. Те разкриват извито табло с типичните кръгли вентилационни отвори и голям навигационен екран. Непосредствено пред кръглия инструментариум се откроява спортния волан с трите лъча. Виждат се също широка централна конзола и управление с нова операционна система, която позволява да бъде управлявана от намиращия се отдолу тъчпад, който между другото може да се управлява и през смартфон.

От 15.03.2014 година новият Mercedes C-класа ще се бъде на разположение на клиентите, като новият модел ще отпразнува премиерата си на автомобилно изложение в Детройт. Наред с многобройните електронни помощни системи, новата С-класа разполага с нова климатична система на борда, която чрез GPS активира функцията за рециркулация на въздуха в тунели. Стандартно автомобилът е оборудван със системата Audio 20, която включва 7-инчов екран, като опция има възможност за 8,4-инчов Comand Online екран, но само срещу допълнително заплащане.

Mercedes C-класа ще стане по-голяма

Като цяло новият Mercedes C-класа трябва да бъде по-голям. От допълнителното пространство ще се облагодетелстват най-вече пътниците на задната седалка, но и багажното отделение на седана и на Т-модела печелят повече обем. Седанът е получил по-извита линия на покрива и по-къса предна и задна част. Под камуфлажа на лицевата част на прототипа на новия Mercedes C-класа се откроява вертикална радиаторна решетка, която е обрамчена отдясно и отляво от доста по-тесни фарове.

Новият Mercedes C-класа е по-лек и по-икономичен

Капакът на двигателя е доста по-силно извит, вълнообразните линии от страни придават ясни контури на новия Mercedes C-класа. Визуално новият Mercedes C–класа наподобява на студията на Mercedes F800, от която е включена „доста голяма част“ в серийния модел – както каза шефът на отдела за развойна дейност на Даймлер Томас Вебер пред Ауто Мотор унд Спорт.

Благодарение на олекотените материали, използвани за направата на капака на двигателя и на багажника, които се използват и в настоящия Mercedes SL, както и на малките аеродинамични подобрения, новият Mercedes C–класа показва разход на гориво с около 20 процента по-малко в сравнение с настоящия модел. Моделът ще тежи с около 100 килограма по-малко. Принос за намаляване разхода на гориво имат също така и модифицираните двигатели. C 220 CDI е с мощност от 170 к.с., C 250 CDI с 204 к.с., а мощността при С 350 е 306 к.с. Сътрудничеството с Renault е донесло на новия Mercedes C-класа дизелов четирицилиндров двигател. В зависимост от вида на двигателя новият модел разполага с възможност за избор на адаптивно окачване Airmatic DC. То притежава четири настройки: комфорт, еко, спорт и спорт плюс.

Хибридът и водородните горивни клетки ще дойдат по-късно

Който иска да пести още повече ще трябва да почака за плъг-ин хибрид или C-класа с водородни горивни клетки, като в момента не е възможно да се определи точния срок. Все пак най-сетне в програмата за действие след стартиране на пазара е заложено и хибридно задвижване.

Но към цялостната политика по отношение икономичност на двигателите на марката, AMG-моделът на новия Mercedes C-класа не трябва да прави изключение. Той ще се задвижва от битурбо четирилитров V8 двигател, който ще генерира около 450 к.с. Mercedes C-класата на AMG ще бъде оборудван с обичайните характеристики от Афалтербах – към тях се числят по-мощната спирачна система, спортната изпускателна система, модифицираното окачване и не на последно място AMG интериора.

Mercedes C-класа като комби, купе и кабриолет

Сигурно е също така, че новият Mercedes C-класа няма да бъде само седан и комби, а ще има и версия купе. Разбира се, моделното портфолио ще се допълни и от версия кабриолет.