Евтини бижута онлайн

14
Добави коментар
famozni
famozni

Атрактивните бижута са завършекът на всяка визия, ценени са високо от жените и са незаменими с който и да е друг аксесоар. Още в древността хората си изработвали колиета, които красяли телата им. Дори те са имали вкус и са се стараели да изглеждат по-добре по някакъв начин. Учените са установили, че древните египтяни носели бижута с космически произход – в това число огърлици от желязо и метеорити. В Кайро може да се види изложба на мънистата от тези колиета. В Древен Рим, накитите на врата изобразявали митични животни, най-вече змии.

Тенденциите в наши дни са доста променени. Има наистина голямо разнообразие в колиетата откъм материал, вид на изработката, големина, цвят, форма, модел.

Материалите могат да бъдат камъни (скъпоценни или полу скъпоценни), кристали (естествени или изкуствени), дърво, пластмаса, желязо, глина, миди или комбинация от няколко. Изработката може да е ръчна, която е плод на творчество, талант и въображение, или фабрична. Срещат се и различни големини. Когато целта е да се акцентира върху малките, нежни висулки, те се поставят на незабележима връв от корда. Някои предпочитат тяхната пълна противоположност – масивни верижки с едри елементи по тях. Относно цвета им, в повечето случаи се подбират така, че да са в тон с облеклото, обувките или чантата. За по-широко скроените и по-жизнерадостните, не е проблем да се окичат с колие, обагрено в цветовете на дъгата. Моделът.. може би най-важният компонент в избора ни на колиета. Напоследък са популярни верижки, на които са окачени Айфеловата кула, интересни животни (панди, бухалчета), черепи, звездички, цветя, букви, малки рамки за снимки и много други. Интересни са разделящите се на две сърца, разменяни от приятели с цел винаги да бъдат свързани. Дизайнерите в тази област предлагат нов модел колиета по врата тип яка, който печели все повече почитатели. Предлагат се и огърлици в асиметрични форми. Верижките също са доста видове – метални, велурени, кожени, органза. При мъжете със свободна професия (художници, музиканти, артисти) е актуален бохемският стил, забелязван дори в техните бижута. В него се включват масивните гердани, съчетани с ярки дрехи и дълги коси.

Не се колебайте да носите колиета – едни класически бижута. Бъдете сигурни, че разнообразието е голямо – за всеки стил и вкус !