Кирил Николов – Дизела изпревари Драгалевския лифт с 6 секунди

1
Добави коментар
dkoleshev
dkoleshev

Човекът срещу машината. Или в този случай Кирил Николов-Дизела срещу лифта. Е, победата е за най-добрия български планински бегач.

Сребърният медалист от европейското по ориентиране от 2012 г. направи поредното си голямо постижение през годината. В надпревара с Драгалевския лифт той се оказа по-бърз с 6 секунди.

Николов надбяга лифта от долната до междинната му станция при местността Бай Кръстьо. Най-добрият български планински бегач измина разстоянието с денивелация 500 метра за 15 минути.

„Аз съм доволен от това, че нямах никаква представа за колко точно се качва лифтът, а моето най-добро време до днес бе 17:20 (естествено не състезателно). И когато пътеката се съедини с лифта около 500 метра преди финала и се озовах на 20 секунди след седалката, която гонех, не бях сигурен дали мога да я настигна. Но най съм доволен от факта, че не се предадох и успях в последните 50-ина метра даже да я изпреваря“, написа Николов във фен страницата си във Facebook.

Следващата му цел е да надбяга лифта от Драгалевци до крайната му станция при Голи връх. За това обаче той заяви, че ще се нуждае от по-сериозна подготовка.

През лятото Николов изкачи петте най-високи върха в България за 23 часа.

Бягането беше включено в програмата на Европейската седмица за движението и спорта. В него участваха повече от 30 души в различни възрасти, като част от тях завършиха в рамките на контролното време от 1 час.