„Сдружение Азбукари“

14
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

Продължава Националната кампания за набиране на средства за изграждане на комбинирана, обществена детска площадка за игра и обучение, адаптирана и за деца с увреждания, единствена за град Велико Търново. Инициативата е на „Сдружение Азбукари“ и се осъществява с подкрепата на кмета на града Даниел Панов. За да стане ясно  колко важно е изграждането на подобно адаптирано съоръжение, от сдружението предвиждат поредица инициативи, които да покажат какви успехи могат да постигнат децата с увреждания, когато има социален контакт с тях.
В тази връзка във вторник /22.10.2013г./ от 11.30ч. в училището за деца с нарушено зрение „Луи Браил“ /ж.к. „Връбница“, ул. Ломско шосе N:177/ екипът на „Сдружение Азбукари“ ще присъства и ще се включи в демонстрация по бойни изкуства на деца със зрителни увреждания.

Инициативата цели да популяризира Националната кампания за социална адаптация „Вярвам в теб!“ и да се даде гласност на нуждата от събирането на средства за изграждането на комбинирана, обществена  детска площадка за игра и обучение, адаптирана за деца със специфични потребности в гр. Велико Търново. Както знаете „Сдружение Азбукари“ вече построи  такава площадка в гр. София. Нашите амбициции са подобни детски кътчета, адаптирани и за деца с увреждания да бъдат построени в колкото се може повече кътчета в страната.
 Всеки, който припознава инициативите на Азбукарите, може да помогне с дарителски sms с текст DMS 123 на номер 17 777. Подкрепа може да бъде оказана и чрез банковата сметка – IBAN BG18FINV91505315574776 BIC FINVBGSF.

Към статията няма коментари. Напишете първия.