Тв легендата Анахид Тачева: Не се отказвам от квалитетно вино, партита и вкусотии

2
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

Най-красивата някогашна говорителка на БНТ Анахид Тачева призна, че рядка болест я прави толкова младолика и кара връстниците й да й завиждат. Страдам от таласемия минор, призна бившата съпруга на Коста Цонев.“Това е вид анемия, която се предава от майка на дъщеря. Предала съм го на дъщеря ми Теодора, а за третата ми бременност лекарите ме предупредиха, че може да е фатална и искаха да я прекъснат. Но аз не се уплаших. 16 кръвопреливания ми правиха, защото хемоглобинът ми беше паднал…“ По-късно доктор обяснил на Анахид, че хората с таласемия минор са по-младолики от останалите.

Нямала 18 години, когато се омъжила за актьора Коста Цонев и се наложило да вземат разрешение от съда.

“Никога не съм свободна жена. То е до нагласа. Аз имам благороден характер. Зодия Везни съм – много уравновесена. Не се втурвам презглава, мисля какво върша. Слушам сърцето си. Навремето взех разрешение от съда, за да се омъжа за Коста Цонев”.

Легендарната телевизионна говорителка Анахид Тачева

обича да се смее, че откакто е завършила гимназия, все е омъжена

Изгряващият ми знак е Лъв и съм твърде земна. Затова може би семейството е най-важното нещо за мен, споделя неостаряващата дама.

С 3 брака, 3 пораснали деца, 6 внуци и 1 правнук, легендарната тв говорителка Анахид Тачева още не се отказва от малките радости на живота – хубавата кухня, дамските партита, квалитетното бяло и червено вино… Цигарите обаче са тема табу за нея. Може би здравословният начин на живот плюс арменските гени са основният фактор и на тази възраст да изглежда почти така ослепително, както на младини. 

Анахид редовно прелита океана, за да гостува на дъщеря си, от брака и с  Васил Тачев, която е омъжена за грък в Щатите и има две деца – Арис на 6 и Ейтън на 4. От дъщеря си Теодора (от предишния си брак с актьора Коста Цонев) Анахид има също две внучета – 8-годишната Мария и бебето Дейвид. Теодора живее в Италия. Преди една година пък внучката й Деси, дъщерята на Митко Цонев, й подари радост – правнука Янчо.

Първата ни телевизионна звезда така и не успява да събере всичките си деца, внуци и правнуци

Но макар и в различни краища на света, за нея те са най-голямото богатство и символ на щастие.

Сега някогашната говорителка е майка на три деца, баба на шест внуци и едно правнуче. Спомня си, че по време на втората и третата й бременност, когато изчезвала от екрана на БНТ, соцклюкари пускали слуха, че е изнасилена. Когато забременяла с втората си щерка от Коста Цонев, в София се заговорило, че маниак я е пресрещнал след работа и я е изнасилил в гората до телевизионната кула. Наложило се да обявяват по телевизията, че Анахид Цонева е бременна. Години след това, когато вече била омъжена за втория си съпруг Васил Тачев и била бременна с Анахид-младша, клюката била още по-зловонна –

цяла България коментирала как турчин изнасилил говорителката в Истанбул,

като я затворил в тайна стаичка в дюкяна си. „А всъщност аз живеех тогава във Виена с втория си съпруг“, припомня си неувяхващата красавица.

Някога тя редовно била канена на правителствени мероприятия, а задачата й била да танцува протоколно с важни гости или пък с Тато. Веднъж, когато отново седяла на софрата до Тодор Живков, тя го помолила да й уреди строително петно в квартал на УБО, за да си построят с Васил жилище. Дни след този разговор въпросът на семейство Тачеви се уредил от най-високото място.

Поли БОЯНОВА