Той си знае защо: Не се изказвам по такива теми – съд, прокуратура!

2
Добави коментар
bobanac
bobanac

/Поглед.инфо/ Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отказа да коментира поискания имунитет от Прокуратурата на лидера на БСП Сергей Станишев.

„Никога не се изказвам по такива теми – съд, прокуратура. Започнем ли да се изказваме, това означава, че не е добре. Това са независими съдебни системи – каквото са преценили, и едното, и другото, е тяхна работа.

Когато са поискали наши имунитети, ние сме си ги сдали, за да текат процеси, и да кажат каквото имат“, коментира Борисов.

Пет месеца след изборите, ГЕРБ „замита следи“, като непрекъснато открива спортни зали, пазари, улици, детски градини.

Това каза в Стара Загора Бойко Борисов при откриването на новата спортна зала в града.

„Всичко това, което сме правили, излиза. Честитя на Стара Загора, че след операта, след музеите, след градската среда, след стадиона, след всичко това, което има, сега вече има една прекрасна зала – хем учениците да могат да спортуват, хем и представителните отбори по волейбол, баскетбол, борба, карате. Могат не само да я ползват, но и да провеждат състезания“, каза на откриването лидерът на ГЕРБ.

Той се подписа в подписката в подкрепа на проекта за изграждането на тунел под Шипка, която започна преди около седмица от народните представители от ГЕРБ в Стара Загора и Габрово.

До момента вече са събрани над 10 000 подписа. Целта на подписката е да се окаже подкрепа на проекта, за който Европейската комисия изпрати писмо до България, с което съобщава, че замразява финансирането на този и още няколко големи инфраструктурни проекти, заради невъзможността на правителството да осигури национално съфинансиране.

Заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов също се подписа в подписката.

Бойко Борисов разгледа и реставрирания от общината античен форум в Стара Загора.

„Докато е това правителство, нищо няма да се случи – мога да се подпиша“, заяви още той.

По думите му, ако един проект се провали, това, което е дала Еврокомисията като пари, се връща обратно.

„Можем да върнем и за лотовете на „Струма“, посочи Борисов.

Той припомни, че неговото правителство е предало на общините доста терени на стари казарми.

„Първо ги върнахме на „червените“ кметове – на Шумен, Перник, къде ли не. Не дойде ред да реализираме този за Стара Загора, защото има надлежен ред на искане. Докато не се върне ГЕРБ на власт. За всеки град можете да ме изпитате, и после да го проверите, мога да кажа какво е направено. Като се започне от джамията, музея, първо довършихме операта, стадиона, пистата, залата, училища, детски градини, градска среда“, каза Борисов.

Борисов се обърна към журналистите с думите: „Изпитай ме за който искаш друг град, и като дойде Станишев си намисли един, и го питай.

Защото всеки проект ми е минал през главата, всяка стотинка сме спестявали, която да пратим и да се свърши работа“.

На въпрос за проблема със собствеността на джамията и делото в съда, той заяви: „Това е един прекрасен музей, където навремето първо е било тракийски храм, християнски храм, след това е било джамия. Това е една прекрасна възможност да се види, как различни култури са минали през този кръстопът на Балканите, наречен България.

Сега това е един прекрасен музей. Ако не ме лъже паметта – те бяха някъде 2 300 000 лева за този музей“.

„Какво да направя повече, със сила не мога да ги накарам да си отидат. Ето тук с владиката, голям левскар, сега ние си ги дразним цесекарите, че сме си ги били. Ние си казваме, че ние сме моралните победители и ви бихме в неделя. Само че те са ни били 3:0. Ама ние с 20 депутата сме били Станишев на изборите – с 20! Е с какво право те казват: „Ние сме управляващи“, каза Борисов.

Източник: 24 часа

Стани приятел на Поглед.инфо във facebook и препоръчай на своите приятели