5 причини да си вземете рибки за домашен любимец

40
Добави коментар
hobby-bg.info
hobby-bg.info

Животни

Когато говорим за домашни любимци, в съзнанието на повечето хора изникват асоциации за куче и котка. Сред по-малко предпочитаните животинки за рибките, хамстерите, папагалите, зайците. Вижте защо си заслужава да споделяте дома си с рибки.

1. Те са тихи

Котките, кучетата и птичките са сладки същества, но всички те имат гласни струни, което означава, че вдигат шум, повечето случаи в най-неподходящия момент, например докато спите. Рибките, за разлика от тях, не издават никакъв звук, никога.

2. Нямат нужда от голямо пространство

Кучетата и котките – и най-малките породи – могат да направят така, че дори и големият апартамент да ви се струва малък, заради храната, легълцата и играчките, които ги карат да се чувстват щастливи. Дори птиците и зайците заемат повече пространство заради клетките си. Но рибките са друго нещо – всичко, от което се нуждаят, за да се чувстват щастливи са купа с вода или аквариум, малко храна и достатъчно количество храна. И не е необходимо да се тревожите, че рибката ви ще се изпишка на килима, ако отсъствате повече време от вкъщи.

3. Те са икономически изгодни

Нашите четириноги приятели изискват определени видове храни, като и продукти за доброто състояние на козината им. Всичко това, колкото и да е малко като финансова стойност, се отразява на вашия бюджет. Рибките не изискват почти никакви разходи – един буркан с храна стига за няколко месеца. Освен това, те нямат нужда да посещават ветеринар.

4. Нямат нужда от игра

Нека си го кажем честно – на рибките не им пука дали сте при тях или не. Те прекарват дните си в сън, хранене и плуване, без въобще да се замислят кой е от другата страна на стъклото. Ако това ви притеснява, тогава по-добре си вземете куче или котка. Но ако искате домашен любимец, който не изисква много грижи, изглежда впечатляващо и можете да го оставите сам с часове – тогава рибките са точно за вас.

5. Те успокояват

Рибките могат да ви накарат да се почувствате по-добре, дори и да не са в пряк контакт с вас. Доказано е, че наблюдаването на движенията на рибата, докато плува, действа отпускащо на организма. С течение на времето така се редуцира стреса.

 
25. Акулите средно имат 40-45 зъба. Освен тях могат да имат до 7 реда резервни зъби,&nbspповече

Повечето собственици на тези четирикраки любимци знаят, че не трябва да хранят&nbspповече

Голяма част от островите на планетата са необитаеми. Там няма питейна вода,&nbspповече